Kadermodule Functionerings- en beoordelingsgesprekken

Code KA014
Duur 2 dagen van 7 uur
Prijs Prijs op aanvraag
Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw.
Planningen
Er zijn geen planningen

Inleiding

Uw medewerkers helpen motiveren en ontwikkelen in hun werk? Ga in gesprek!

In de cao Schoonmaak- en Glazenwassersbranche is afgesproken dat u als werkgever jaarlijks met werknemers van vijftig jaar en ouder functioneringsgesprekken moet houden.

In de tweedaagse kadermodule Functionerings- en beoordelingsgesprekken draait alles om goede communicatie en aandacht voor uw medewerkers. Naast een evaluerend en motiverend functioneringsgesprek leren deelnemers een formeel beoordelingsgesprek voeren, waarin de leidinggevende een oordeel geeft over de prestaties van de medewerker.

En hoe kunt u zich voorbereiden op zulke gesprekken? Hoe gaat u om met weerstand? Hoe maakt u een helder gespreksverslag? U leert het aan de hand van concrete oefeningen en praktijkopdrachten.

Opzet

De kadermodule Functionerings- en beoordelingsgesprekken duurt twee dagen. Deze praktijkgerichte training sluit aan op de taken van leidinggevenden en de cao Schoonmaak- en Glazenwassersbranche. De lessen bevatten zeer veel oefeningen en voorbeelden. Voor, tijdens en na de trainingsdagen ontvangen de deelnemers praktijkopdrachten om met hun eigen medewerkers aan de slag te gaan. De lesmaterialen voor deze opleiding worden uitgereikt op de eerste lesdag.

Vooropleiding

Er is geen specifieke vooropleiding nodig. Wel is het van belang dat deelnemers de Nederlandse taal voldoende in woord en geschrift beheersen.

Examen

Er is geen examen. U ontvangt na het volgen van deze tweedaagse training een Verklaring van Deelname.

Aanmeldingen

U kunt zich digitaal aanmelden voor de module via onze website onder Mijn SVS (rechtsbovenin op de homepage). Ook kunt u hier het aanmeldingsformulier downloaden en volledig ingevuld sturen of scannen en e-mailen naar SVS. De aanmeldingen worden behandeld in volgorde van binnenkomst.

Annuleringen

Meer informatie over het annuleren van opleidingen vindt u in onze Algemene leverings- en betalingsvoorwaarden. De voorwaarden kunt u hier downloaden.

Programma

De eerste lesdag draait om het functioneringsgesprek. Op het programma staat onder meer:

- Verschillen tussen het functionerings- en beoordelingsgesprek
- Fasen van een functioneringsgesprek
- Benodigde vaardigheden van de objectleider
- Feedback geven aan collega’s
- Medewerkers aan de praat krijgen
- Werkbare afspraken maken

Tijdens de tweede lesdag wordt het beoordelingsgesprek behandeld. Op het programma staat onder meer:

- Terugblik op een zelf gevoerd functioneringsgesprek
- Observeren en beoordelen (of veroordelen) van medewerkers
- Fasen van een beoordelingsgesprek
- Benodigde vaardigheden van de objectleider
- De formele kant van beoordelen
- Lastig gedrag en weerstand van medewerkers hanteren

Voldoende ruimte
Bijna vol
Deze groep is vol

Een opleiding volgen bij SVS? Kies voor één van de drie varianten:

  • in een open groep

Bij opleidingen die we in open groepen aanbieden staat de planning vermeld op de website. Geen planning zichtbaar? Informeer dan wanneer nieuwe open groepen verwacht worden.

  • in een bedrijfsgroep

Denkt u genoeg cursisten te hebben voor een bedrijfsgroep (in-company)? Vraag dan een offerte aan. Neem contact met ons op door te bellen met 010-2931000 of stuur een e-mail naar bedrijfsgroepen@svs-opleidingen.nl Wij helpen u graag verder. 

  • of in een maatwerkoplossing

Heeft u bijzondere wensen of eisen, zoals een eigen lesboek of een aanvulling op het programma? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs voor een maatwerkoplossing via 010-2931000.