Module Trappenhuisreiniging

Code VL006
Duur 3 dagdelen van 3 uur.
Prijs Prijs op aanvraag
Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw.
Planningen
Er zijn geen planningen

Inleiding

Door de grote verscheidenheid aan omstandigheden en afwerkmaterialen vraagt het reinigen en onderhouden van trappenhuizen (en algemene verkeersruimten) bijzondere kwaliteiten van een schoonmaker/-ster. In de Module Trappenhuisreiniging leren uw medewerkers hoe zij op de juiste wijze trappenhuizen moeten schoonmaken.

De Module Trappenhuisreiniging kan alleen gevolgd worden via een bedrijfsgroep (lesgroep met werknemers uit één bedrijf). Het voornaamste doel van deze incompanytraining is het vergroten van kennis en vaardigheden op de aandachtsgebieden werkmethoden, materialen, ergonomie en kwaliteitszorg.

Opzet

De Module Trappenhuisreiniging duurt drie dagdelen van drie uur.

De lessen zijn vooral praktijkgericht. Na een korte theoretische uitleg gaan de cursisten de meeste tijd van de les zelf aan het werk. Tijdens alle handelingen wordt expliciet aandacht gegeven aan ergonomie. Niet alleen het belang van ergonomisch en veilig werken wordt uitgelegd, cursisten moeten ook laten zien dat ze op die manier kunnen werken.

Opleidingsplaats

De locatie en data voor de Module Trappenhuisreiniging stellen we graag in overleg met u vast.

Vooropleiding

Deelnemers moeten in het bezit zijn van het diploma van de Basisopleiding Schoonmaken.

Examen

Het examen van de Module Trappenhuisreiniging is zeer praktisch van opzet en wordt afgenomen door het RAS-Examenbureau.

SVS zorgt voor de aanmelding van uw medewerkers bij het RAS-Examenbureau. We streven er altijd naar het examen op de leslocatie af te nemen. Na het behalen van het examen voldoen de medewerkers aan de door de RAS vastgestelde eindtermen en ontvangen zij het diploma voor de Module Trappenhuisreiniging.

Indien het examen door SVS (dus niet door het RAS-Examenbureau) wordt afgenomen, komen er nog examenkosten bij de opleidingsprijs. Valt uw bedrijf niet onder de cao Schoonmaak en Glazenwassersbedrijf, maar wilt u uw medewerker tóch RAS-examen laten doen? Ook dan komen er examenkosten bij de opleidingsprijs (klik hier voor de RAS-examenprijzen).

Aanmeldingen

De Module Trappenhuisreiniging wordt uitsluitend voor deelnemers uit één bedrijf georganiseerd (bedrijfsgroep). Hierdoor is het mogelijk om nóg meer in te spelen op bedrijfsspecifieke elementen.

Wilt u meer informatie of deelnemers aanmelden voor een bedrijfsgroep Trappenhuisreiniging? Neem dan contact op met onze afdeling Marketing & Sales: 010 - 29 31 000.

Annuleringen

Meer informatie over het annuleren van opleidingen vindt u in onze Algemene leverings- en betalingsvoorwaarden. De voorwaarden kunt u hier downloaden.

Overige

Voor elke specialistische opleiding zijn persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's) verplicht. Cursisten moeten daarom hun PBM's en aanvullende materialen meenemen naar iedere les en het examen. Zonder deze middelen mag een cursist niet deelnemen aan de opleiding.

Voor deze opleiding zijn de volgende PBM's nodig:

- Vormvaste schoenen of veiligheidsschoenen/-laarzen (dus geen sportschoenen)

Programma

Op het programma van de Module Trappenhuisreiniging staat:

- Reinigings- en onderhoudsmiddelen
- Schoonmaken van trappen
- Schrobben en waterzuigen
- Stof- en borstelzuigen
- Stofwissen en moppen
- Arboregels
- Communicatie
- Veiligheid
- Glasbewassing (alleen begane grond zonder klimmaterialen)
- Werkzaamheden boven reikhoogte
- Afwerkmaterialen trappenhuizen en liften
- Verwijdering van vlekken en spinrag
- Routing

Voldoende ruimte
Bijna vol
Deze groep is vol

Een opleiding volgen bij SVS? Kies voor één van de drie varianten:

  • in een open groep

Bij opleidingen die we in open groepen aanbieden staat de planning vermeld op de website. Geen planning zichtbaar? Informeer dan wanneer nieuwe open groepen verwacht worden.

  • in een bedrijfsgroep

Denkt u genoeg cursisten te hebben voor een bedrijfsgroep (in-company)? Vraag dan een offerte aan. Neem contact met ons op door te bellen met 010-2931002 of stuur een e-mail naar bedrijfsgroepen@svs-opleidingen.nl Wij helpen u graag verder. 

  • of in een maatwerkoplossing

Heeft u bijzondere wensen en eisen, zoals een eigen lesboek of een aanvulling op het programma? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs voor een maatwerkoplossing via 010-2931002.