Basisopleiding Foodreiniging
Code | VI002 | ||
---|---|---|---|
Duur | 4 dagdelen van 6 uur | ||
Prijs | € 935,00 | ||
Vergoedingen |
|
De bovengenoemde prijs is inclusief lesmateriaal, exclusief toeslag RAS-examen € 115,00 p.p.
Planningen | ||||
---|---|---|---|---|
|
Inleiding
De Basisopleiding Foodreiniging is bestemd voor schoonmaakmedewerkers die hun werkzaamheden uitvoeren op productieafdelingen in de voedselverwerkende industrie. Een verantwoordelijke taak, want het uitvoeren van reinigings- en desinfectiewerkzaamheden is van groot, veelal levensbelang. Voor de productiekwaliteit van de voedingsmiddelen en dus voor de gezondheid van de mensen die deze voedingsmiddelen consumeren. De Basisopleiding Foodreiniging voldoet volledig aan de eind- en toetstermen van de RAS.
Opzet
De Basisopleiding Foodreiniging duurt 4 dagdelen van 6 uur. Naast de benodigde theorie wordt vooral veel aandacht besteed aan het oefenen van alle schoonmaakhandelingen in de praktijk. Hierbij is veel aandacht voor veiligheid en ergonomie.
De lesmaterialen voor deze opleiding worden uitgereikt op de eerste lesdag en mogen na afloop van de opleiding worden behouden, handig als naslagwerk! De studiebelasting voor deze opleiding is 1 uur per lesdag.
Opleidingsplaats
We verzorgen de Basisopleiding Foodreiniging in het SVS Landelijk Opleidingscentrum Specialistische Reiniging op industrieterrein Kleefse Waard in Arnhem of indien mogelijk en gewenst op locatie bij uw opdrachtgever.
Vooropleiding
Voor de Basisopleiding Foodreiniging is geen vooropleiding nodig.
Het is wel van belang dat de cursist Nederlands spreekt, kan verstaan en op een basaal niveau kan lezen en schrijven.
Examen
Met RAS vergoeding
Medewerkers van schoonmaakbedrijven met recht op een RAS vergoeding (klik hier voor de RAS vergoedingen) worden door SVS automatisch aangemeld bij het RAS Examenbureau. Het RAS Examenbureau is verantwoordelijk voor het afnemen van het examen. Na het behalen van het examen ontvangt men het diploma voor de Basisopleiding Foodreiniging.
Wanneer het examen wordt afgenomen door het RAS Examenbureau zorgt SVS voor een geschikte examenlocatie, bij voorkeur dezelfde als de leslocatie. Ook zorgt SVS voor alle examenmaterialen, gereedschappen en machines op de examendag. Deze kosten, de zgn locatiekosten, worden niet door de RAS vergoed.
Zonder RAS vergoeding
Medewerkers waarvan de werkgever géén recht op een RAS vergoeding heeft, worden door SVS geëxamineerd aan de hand van de door de RAS vastgestelde eindtermen en ontvangen het SVS diploma Basisopleiding Foodreiniging. De kosten van deelname aan het SVS examen komen voor rekening van de werkgever (klik hier voor de SVS examenprijzen). Genoemde examenprijzen zijn inclusief de kosten van examenlocatie en inzet materialen, middelen en gereedschappen op de examendag.
Aanmeldingen
Aanmelden voor deze opleiding kan via onze website onder Mijn SVS (rechtsboven op de homepage) of door het aanmeldingsformulier ingevuld retour te sturen.
Benieuwd naar de mogelijkheden voor een bedrijfsgroep? Neem contact op met onze afdeling Marketing & Sales: 010 293 1000.
Annuleringen
Kan uw medewerker onverhoopt toch niet deelnemen?
Meer informatie over het annuleren van opleidingen vindt u in onze algemene leverings- en betalingsvoorwaarden.
Op al onze opleidingen, trainingen en workshops zijn deze algemene leverings- en betalingsvoorwaarden van toepassing.
Overige
Voor elke specialistische opleiding zijn persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's) verplicht. Cursisten moeten daarom hun PBM's en aanvullende materialen meenemen naar iedere les en het examen. Zonder deze middelen mag een cursist niet deelnemen.
Voor deze opleiding zijn de volgende PBM's nodig:
- Chemie- en/of snijbestendige handschoenen
- Spuitoverall (één- of tweedelig)
- Veiligheidsbril of gelaatsscherm en/of stootcap
- Vormvaste schoenen of veiligheidsschoenen/-laarzen (dus geen sportschoenen)
- Gehoorbescherming (als dit vereist is op de opleidings- en examenlocatie)
- Daarnaast gelden HNO eisen bij het examen: haarnetje, baardnetje, schone werkkleding, geen zichtbare piercings of afgeplakt, geen sieraden.
Programma
Op het programma van de Basisopleiding Foodreiniging staat onder andere:
- Gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen
- Reiniging en desinfectie
- Natte en droge reiniging
- Hogedrukreiniging en schuimreiniging
- Traditioneel moppen
- Schrobben en waterzuigen
- HACCP en milieuzorg
- Kwaliteitszorg en -controle
- Ergonomie.
ARNHEM start definitief | 12-11-2024 di | 08:00 - 14:30 |
Voldoende ruimte | |
Bijna vol | |
Deze groep is vol |
Een opleiding volgen bij SVS Opleidingen? Kies voor één van de drie varianten:
-
In een open groep
In een open groep kunt u al vanaf één persoon aanmelden.
Bij opleidingen die we in open groepen aanbieden staat de planning vermeld op de website. Geen planning zichtbaar?
Neem dan gerust contact met ons op en informeer naar de nieuwe planningen.
- In een bedrijfsgroep
Liever een bedrijfsgroep (in-company) voor alleen uw medewerkers? Vraag dan een offerte aan. Neem contact met ons op door te bellen met 010 293 1000 of stuur een e-mail naar info@svs-opleidingen.nl
Wij helpen u graag verder.
- Of in een maatwerkoplossing
Heeft u bijzondere wensen of eisen, zoals een eigen lesboek of een aanvulling op het programma? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs voor een maatwerkoplossing via 010 293 1000.