Basisopleiding Glasbewassing

Code GL005
Duur 2 dagen van 7 uur
Prijs € 650,00
Vergoedingen
€ 540,00 RAS-bijdrage in de opleidingskosten (2018)
Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw.
De bovengenoemde prijs is exclusief toeslag RAS-examen € 45,00 p.p.
Planningen
Er zijn geen planningen

Inleiding

In de Basisopleiding Glasbewassing leren de deelnemers op een effectieve manier glaswassen door de juiste wasmethode toe te passen en de juiste materialen en middelen in te zetten voor werkzaamheden bij toegankelijke objecten tot 13,5 meter hoogte.

Ruim de helft van de Basisopleiding Glaswassing bestaat uit het oefenen met klimmaterialen, zoals diverse soorten ladders en het telescopisch wassysteem, en de bijbehorende wasmethoden. De opleiding is praktijkgericht met korte blokken theorie.

In de opleiding leren de deelnemers tevens op een ergonomisch verantwoorde wijze te werken, waarbij veiligheid voor henzelf en hun omgeving voorop staat. Tevens leren de deelnemers klantgericht en vriendelijk werken en communiceren. 

Opzet

De Basisopleiding Glasbewassing kan in kleine bedrijfsgroepen worden gestart op uw locatie als die voldoet aan de bijbehorende opleidings- en exameneisen. De lesmaterialen voor deze opleiding worden uitgereikt op de eerste lesdag.

Opleidingsplaats

Landelijke dekking door ervaren SVS docenten. De SVS docent komt naar iedere geschikte leslocatie om les te geven.

Vooropleiding

De minimumleeftijd voor deelname aan de Basisopleiding Glasbewassing is 18 jaar. De toelatingseisen houden we zo laag mogelijk; een opleiding op het niveau eind basisschool is vereist. Dat betekent dat de cursist Nederlands moet kunnen spreken, lezen en schrijven.

Examen

Aansluitend op de Basisopleiding Glasbewassing vindt het RAS praktijkexamen met enkele mondelinge vragen plaats. Bij voldoende resultaat kent de Examencommissie van de RAS de kandidaat het diploma Basisopleiding Glasbewassing toe.

Met RAS vergoeding

Medewerkers van schoonmaakbedrijven met recht op een RAS vergoeding (klik hier voor de RAS vergoedingen) worden door SVS automatisch aangemeld bij het RAS Examenbureau. Het RAS Examenbureau is verantwoordelijk voor het afnemen van het examen. Na het behalen van het examen ontvangt men het diploma voor de Basisopleiding Glasbewassing en Gevelonderhoud.

Voor deze kandidaten is het eerste examen voor rekening van het RAS Examenbureau en een eventueel herexamen voor rekening van de werkgever (klik hier voor de RAS-examenprijzen).

SVS draagt zorg voor een geschikte examenlocatie, bij voorkeur dezelfde als de leslocatie. Tevens draagt SVS zorg voor alle examenmaterialen, gereedschappen en machines op de examendag. De kosten hiervan worden niet door de RAS vergoed en bedragen € 45,= (excl. btw) per examenkandidaat.

Zonder RAS vergoeding

Medewerkers waarvan de werkgever géén recht op een RAS vergoeding heeft, worden door SVS geëxamineerd aan de hand van de door de RAS vastgestelde eindtermen en ontvangen het SVS diploma Basisopleiding Glasbewassing en Gevelonderhoud. De kosten van deelname aan het SVS examen komen voor rekening van de werkgever (klik hier voor de SVS examenprijzen). 

Genoemde examenprijzen zijn inclusief de kosten van examenlocatie en inzet materialen, middelen en gereedschappen op de examendag.

Vervolg

Als vervolgopleiding adviseren wij de geslaagde deelnemers de Aanvullende Module Glasbewassing. Als u ook deze opleiding met succel volbrengt beschikt u over de kennis en vaardigheden van de meest voorkomende werkmethoden in dit deel van de branche.

Maatwerk

De Basisopleiding Glasbewassing kan ook voor deelnemers uit één bedrijf worden georganiseerd (bedrijfsgroep), op uw locatie of object. Hierdoor is het mogelijk om nóg meer in te spelen op bedrijfsspecifieke elementen. 

Tevens kan deze opleiding georganiseerd worden voor deelnemers uit meerdere bedrijven, om zodoende aan de minimale groepsgrootte te voldoen. Ook dit wordt dan weer uitgevoerd op één locatie of object van de deelnemende bedrijven.

Wilt u meer informatie of deelnemers aanmelden voor een bedrijfsgroep Basisopleiding Glasbewassing? Neem dan contact op met onze afdeling Marketing & Sales: 010 - 293 10 04.

Aanmeldingen

U kunt zich digitaal aanmelden via onze website onder Mijn SVS (rechtsbovenin op de homepage). Ook kunt u hier het aanmeldingsformulier downloaden en volledig ingevuld sturen of scannen en e-mailen naar SVS. De aanmeldingen worden behandeld in volgorde van binnenkomst.

Annuleringen

Meer informatie over het annuleren van opleidingen vindt u in onze Algemene leverings- en betalingsvoorwaarden. De voorwaarden kunt u hier downloaden.

Overige

oor elke specialistische opleiding is een persoonlijke uitrusting (PSU) verplicht.. 

De PSU voor deze opleiding bestaat uit de volgende materialen:

- Wisser van 35 tot 45 cm
- Inwasser van 35 tot 45 cm
- Emmer met haak
- Sponzen
- Zeem of microvezelglasdoek
- Riem met zeemtas en wishouder
- Schrapmesje/Glasmesje
- Vormvaste schoenen of veiligheidsschoenen (dus geen sportschoenen!)

De cursist moet zijn PSU meenemen naar iedere les én het examen. Zonder deze PSU wordt een cursist uitgesloten van deelname aan de opleiding en het examen. 

Programma

- Cao en Arbo
- Werken met ladders
- Veilig werken op hoogte 
- Vervuiling en verwering
- Technisch glaswassen
- Gebruik en vervoer klimmaterialen 
- Werken met een telescopische wassteel
- Milieu
- Ergonomie
- PSU en PBM
- Klantgericht werken en communicatie

Voldoende ruimte
Bijna vol
Deze groep is vol

Een opleiding volgen bij SVS? Kies voor één van de drie varianten:

  • in een open groep

Bij opleidingen die we in open groepen aanbieden staat de planning vermeld op de website. Geen planning zichtbaar? Informeer dan wanneer nieuwe open groepen verwacht worden.

  • in een bedrijfsgroep

Denkt u genoeg cursisten te hebben voor een bedrijfsgroep (in-company)? Vraag dan een offerte aan. Neem contact met ons op door te bellen met 010-2931002 of stuur een e-mail naar bedrijfsgroepen@svs-opleidingen.nl Wij helpen u graag verder. 

  • of in een maatwerkoplossing

Heeft u bijzondere wensen en eisen, zoals een eigen lesboek of een aanvulling op het programma? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs voor een maatwerkoplossing via 010-2931002.