Aanvullende module Reiniging na Calamiteiten

Code CA005
Duur 2 dagen
Prijs € 595,00
Vergoedingen
€ 330,00 RAS-bijdrage in de opleidingskosten (2021)
Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw.
De bovengenoemde prijs is exclusief toeslag RAS-examen € 85,00 p.p.
Planningen
Er zijn geen planningen

Inleiding

Voor de gediplomeerde Reiniger na Calamiteiten (basisopleiding) wordt nu ook een aanvullende module aangeboden waarbij de deelnemer de kennis en vaardigheden leert op het gebied van Hogedrukreiniging.

Opzet

De aanvullende module Reiniging na Calamiteiten duurt 2 dagen. Tijdens de lesdagen wordt een groot deel van de tijd besteed aan praktische oefeningen. De lesmaterialen voor deze opleiding worden uitgereikt op de eerste lesdag.

Opleidingsplaats

Alle groepen in het open aanbod worden op het SVS Landelijk Opleidingscentrum Specialistische Reiniging (LOSR) in Arnhem uitgevoerd. Bedrijven die een bedrijfsgroep aanmelden hebben vaak de voorkeur om deze groep incompany op te leiden. Indien het betreffende bedrijf aan de locatievereisten voor deze opleiding voldoet, behoort dit tot de mogelijkheden. Het RAS examen wordt echter altijd op het LOSR afgenomen.

Vooropleiding

De aanvullende module Reiniging na Calamiteiten kan alleen worden gevolgd als het diploma Basisopleiding Reiniging na Calamiteiten is behaald. Tevens moet de cursist een basisbeheersing van de Nederlandse taal hebben. De kandidaat moet in staat zijn een praktijkopleiding in de Nederlandse taal te kunnen volgen in woord en geschrift. Ook op het RAS-examen worden mondelinge vragen gesteld die de kandidaat moet kunnen begrijpen en waar een antwoord in de Nederlandse taal op moet worden gegeven.  De minimumleeftijd voor deelname is 18 jaar.

Examen

Het examen wordt afgenomen op het LOSR. Het betreft een praktijkexamen waar kandidaten moeten laten zien hoe de werkzaamheden conform eind- en toetstermen uitgevoerd moeten worden. Tevens worden er enkele mondelinge vragen gesteld.

Met RAS vergoeding

Medewerkers van schoonmaakbedrijven met recht op een RAS veroeding (klik hier voor de RAS vergoedingen) worden door SVS automatisch aangemeld bij het RAS Examenbureau. Het RAS Examenbureau is verantwoordelijk voor het afnemen van het examen. SVS draagt zorg voor een geschikte examenlocatie, bij voorkeur dezelfde als de leslocatie. Tevens draagt SVS zorg voor alle examenmaterialen, gereedschappen en machines op de examendag.

 

Zonder RAS vergoeding

Medewerkers waarvan de werkgever géén recht op een RAS vergoeding heeft, worden door SVS geëxamineerd aan de hand van de door de RAS vastgestelde eindtermen. De kosten van deelname aan het SVS examen komen voor rekening van de werkgever (klik hier voor de SVS examenprijzen).

Genoemde examenprijzen zijn inclusief de kosten van examenlocatie en inzet materialen, middelen en gereedschappen op de examendag.

Indien een deelnemer met goed gevolg aan het examen heeft deelgenomen, ontvangt de cursist na afloop een diploma.

Aanmeldingen

Aannmelden voor deze opleiding kan via onze website onder Mijn SVS (rechtsboven op de homepage) of door het aanmeldingsformulier ingevuld retour te sturen.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een bedrijfsgroep, liever de opleiding organiseren op een locatie van uw keuze of een offerte aanvragen? Neem contact op met onze afdeling Marketing & Sales!

Annuleringen

Meer informatie over het annuleren van opleidingen vindt u in onze Algemene leverings- en betalingsvoorwaarden.

Overige

Voor elke specialistische opleiding zijn Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM's) of is een Persoonlijke Standaard Uitrusting (PSU) verplicht 

De volgende PBM's/PSU voor deze opleiding is verplicht:
- Spuitoverall (één- of tweedelig)
- Veiligheidshelm
- Vizier-/Gelaatsbescherming
- Stofmasker
- Veiligheidslaarzen
- Oorbescherming/oordopjes
- Zuurbestendige en gewone handschoenen

De cursist moet de PBM's/PSU meenemen naar iedere les én het examen. Zonder deze middelen wordt een cursist uitgesloten van deelname aan de opleiding en het examen.

Programma

Theorie

Het doel van hogedrukreiniging

Algemene basiskennis afwerkmaterialen

Kennis van reinigingsmiddelen

Kennis van mogelijke (vervolg) schades

Kennis terugslag- en reinigingskracht

RI&E + LMRA

Omgang met opdrachtgevers

 

Praktijk

Voorbereiden van werkzaamheden

Visuele controle van machines, hulpmiddelen en handgereedschappen

Hogedrukreiniger - tot 250 bar – (vervoer, installatie, gebruik en controle)

Machineonderhoud

Toepassing reinigings- en onderhoudsmiddelen

Herkenning afwerkmaterialen

Inzet van chemie

Bescherming gevelelementen (bv. glas)

Opvang afvalwater

Ergonomie & Veiligheid

PBM’s

Resultaatcontrole

Voldoende ruimte
Bijna vol
Deze groep is vol

Een opleiding volgen bij SVS? Kies voor één van de drie varianten:

  • in een open groep

Bij opleidingen die we in open groepen aanbieden staat de planning vermeld op de website. Geen planning zichtbaar? Informeer dan wanneer nieuwe open groepen verwacht worden.

  • in een bedrijfsgroep

Denkt u genoeg cursisten te hebben voor een bedrijfsgroep (in-company)? Vraag dan een offerte aan. Neem contact met ons op door te bellen met 010-2931000 of stuur een e-mail naar bedrijfsgroepen@svs-opleidingen.nl Wij helpen u graag verder. 

  • of in een maatwerkoplossing

Heeft u bijzondere wensen of eisen, zoals een eigen lesboek of een aanvulling op het programma? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs voor een maatwerkoplossing via 010-2931000.