Basisopleiding Reiniging na Calamiteiten

Code CA004
Duur 5 lesdagen van 7 uur
Prijs € 920,00
Vergoedingen
€ 700,00 RAS-bijdrage in de opleidingskosten (2021)
Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw.
De bovengenoemde prijs is exclusief toeslag RAS-examen € 85,00 p.p.
Planningen
ARNHEM 16-03-2021 di 08:00 - 15:00
ARNHEM 04-05-2021 di 08:00 - 15:30

Inleiding

Een brand of wateroverlast gaat niemand in de koude kleren zitten. 
Toch moet er meestal direct na zo'n gebeurtenis worden gestart met reinigingswerkzaamheden, om zo de gevolgschade te beperken. In de Basisopleiding Reiniging na Calamiteiten leren deelnemers alles over deze specifieke schoonmaakmethodes.
In de Basisopleiding Reiniging na Calamiteiten komen salvage, inboedelreiniging, opstalreiniging, schadestop, drogen en specifieke vloeronderhoudsmethoden aan bod.

Opzet

De Basisopleiding Reiniging na Calamiteiten duurt vijf dagen van zeven uur. Tijdens de lesdagen wordt een groot deel van de tijd besteed aan praktische oefeningen. De lesmaterialen voor deze opleiding worden uitgereikt op de eerste lesdag.

Opleidingsplaats

De Basisopleiding Reiniging na Calamiteiten geven we in ons Landelijk Opleidingscentrum Specialistische Reiniging op het Industrieterrein Kleefsewaard in Arnhem. Bij voldoende belangstelling organiseren we de basisopleiding meerdere keren per jaar

Vooropleiding

De minimumleeftijd voor deelname is achttien jaar en er is een vooropleiding van niveau einde basisschool nodig. Dat betekent dat de deelnemer Nederlands moet kunnen spreken, lezen en schrijven.

Examen

Aansluitend op de Basisopleiding Reiniging na Calamiteiten vindt het RAS praktijkexamen met enkele mondelinge vragen plaats. Bij voldoende resultaat kent de Examencommissie van de RAS de kandidaat het diploma Basisopleiding Reiniging na Calamiteiten toe.

Met RAS vergoeding

Medewerkers van schoonmaakbedrijven met recht op een RAS vergoeding (klik hier voor de RAS vergoedingen) worden door SVS automatisch aangemeld bij het RAS Examenbureau. Het RAS Examenbureau is verantwoordelijk voor het afnemen van het examen. Na het behalen van het examen ontvangt men het diploma voor de Basisopleiding Reiniging na Calamiteiten.

SVS draagt zorg voor een geschikte examenlocatie, bij voorkeur dezelfde als de leslocatie. Tevens draagt SVS zorg voor alle examenmaterialen, gereedschappen en machines op de examendag. De kosten hiervan worden niet door de RAS vergoed.

Zonder RAS vergoeding

Medewerkers waarvan de werkgever géén recht op een RAS vergoeding heeft, worden door SVS geëxamineerd aan de hand van de door de RAS vastgestelde eindtermen en ontvangen het SVS diploma Basisopleiding Reiniging na Calamiteiten. De kosten van deelname aan het SVS examen komen voor rekening van de werkgever (klik hier voor de SVS examenprijzen)

Genoemde examenprijzen zijn inclusief de kosten van examenlocatie en inzet materialen, middelen en gereedschappen op de examendag.

Maatwerk

De Basisopleiding Reiniging na Calamiteiten kan ook voor deelnemers uit één bedrijf worden georganiseerd (bedrijfsgroep), op uw locatie of object. Hierdoor is het mogelijk om nóg meer in te spelen op bedrijfsspecifieke elementen.
Tevens kan deze opleiding georganiseerd worden voor deelnemers uit meerdere bedrijven, om zodoende aan de minimale groepsgrootte te voldoen.
Ook dit wordt dan weer uitgevoerd op één locatie of object van de deelnemende bedrijven.

Meer informatie over deze opleiding of deelnemers aanmelden voor een bedrijfsgroep? Neem contact op met onze afdeling Marketing & Sales!

Aanmeldingen

U kunt zich digitaal aanmelden via onze website onder Mijn SVS (rechtsbovenin op de homepage). Ook kunt u hier het aanmeldingsformulier downloaden en volledig ingevuld sturen of scannen en e-mailen naar SVS. De aanmeldingen worden behandeld in volgorde van binnenkomst.

Annuleringen

Meer informatie over het annuleren van opleidingen vindt u in onze Algemene leverings- en betalingsvoorwaarden.

Overige

Voor elke specialistische opleiding zijn persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's) verplicht. Cursisten moeten daarom hun PBM's en aanvullende materialen meenemen naar iedere les en het examen. Zonder deze middelen mag een cursist niet deelnemen aan de opleiding.

Voor deze opleiding zijn de volgende PBM's nodig:

- Veiligheidshelm
- Veiligheidsbril of gelaatsscherm
- Vormvaste schoenen of veiligheidsschoenen/-laarzen (dus geen sportschoenen)

Programma

Op het programma van de Basisopleiding Reiniging na Calamiteiten staat:

 • Doel reiniging na calamiteiten
 • Kennis afwerkmaterialen, reinigingsmiddelen en machines/apparatuur
 • Kennis waterschade, bereddering inboedel en drogen
 • Kennis CAO, Arbo, Code, PBM's en Veiligheidsaspecten
 • Communicatie met betrokken partijen
 • Inboedelreiniging
 • Inpakken, verhuizen en beladen
 • Drogen van ruimtes
 • Schrobben en waterzuigen
 • Sproei-extractie
 • Uitvoeren schadestop 
 • Pand afdichten en noodvoorzieningen treffen
 • Demo salvage unit

 

ARNHEM start definitief 16-03-2021 di 08:00 - 15:00
ARNHEM 04-05-2021 di 08:00 - 15:30
Voldoende ruimte
Bijna vol
Deze groep is vol

Een opleiding volgen bij SVS? Kies voor één van de drie varianten:

 • in een open groep

Bij opleidingen die we in open groepen aanbieden staat de planning vermeld op de website. Geen planning zichtbaar? Informeer dan wanneer nieuwe open groepen verwacht worden.

 • in een bedrijfsgroep

Denkt u genoeg cursisten te hebben voor een bedrijfsgroep (in-company)? Vraag dan een offerte aan. Neem contact met ons op door te bellen met 010-2931000 of stuur een e-mail naar bedrijfsgroepen@svs-opleidingen.nl Wij helpen u graag verder. 

 • of in een maatwerkoplossing

Heeft u bijzondere wensen of eisen, zoals een eigen lesboek of een aanvulling op het programma? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs voor een maatwerkoplossing via 010-2931000.