Basisopleiding Schoonmaken + Module Gezondheidszorg

Code GZ002
Duur 6 dagdelen van 4 uur
Prijs € 630,00
Vergoedingen
€ 560,00 RAS-bijdrage in de opleidingskosten (2019)
Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw.
De bovengenoemde prijs is exclusief toeslag RAS-examen € 50,00 p.p.
Planningen
Er zijn geen planningen

Inleiding

De Module Gezondheidszorg richt zich op de specifieke vaardigheden voor het schoonmaken in gezondheids- en zorginstellingen. Deze wordt uitsluitend aangeboden in combinatie met de Basisopleiding Schoonmaken.  De deelnemers leren praktisch, veilig en ergonomisch verantwoord werken met de microvezelmethode. Na het behalen van het diploma voldoen de medewerkers aan de door RAS (stichting Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en Glazenwassersbranche) vastgestelde eindtermen.

Deze opleiding wordt alleen georganiseerd als een bedrijfsgroep.

Opzet

In combinatie met de Basisopleiding Schoonmaken duurt het gehele traject acht dagdelen van drie uur. De lesmaterialen voor deze opleiding worden uitgereikt op de eerste lesdag. 

Vooropleiding

De toelatingseisen worden zo laag mogelijk gehouden; slechts een opleiding op het niveau einde basisschool is vereist. Dit betekent dat de cursist de Nederlandse taal moet kunnen spreken en verstaan, en op een basaal niveau kunnen lezen en schrijven.

Examen

De opleiding wordt afgesloten met een examen dat uit verschillende onderdelen bestaat en zeer praktisch van aard is. Dit examen is bedoeld om de kennis en vaardigheden van de kandidaat te beoordelen aan de hand van de door de RAS vastgestelde eindtermen. 

Met RAS vergoeding

Medewerkers van schoonmaakbedrijven met recht op een RAS vergoeding (klik hier voor de RAS vergoedingen) worden door SVS automatisch aangemeld bij het RAS Examenbureau. Het RAS Examenbureau is verantwoordelijk voor het afnemen van het examen. Na het behalen van het examen ontvangt men het diploma voor de Basisopleiding Schoonmaken + Module Gezondheidszorg.

Voor deze kandidaten is het eerste examen voor rekening van het RAS Examenbureau en een eventueel herexamen voor rekening van de werkgever (klik hier voor de RAS-examenprijzen).

SVS draagt zorg voor een geschikte examenlocatie, bij voorkeur dezelfde als de leslocatie. Tevens draagt SVS zorg voor alle examenmaterialen, gereedschappen en machines op de examendag. De kosten hiervan worden niet door de RAS vergoed.

Zonder RAS vergoeding

Medewerkers waarvan de werkgever géén recht op een RAS vergoeding heeft, worden door SVS geëxamineerd aan de hand van de door de RAS vastgestelde eindtermen en ontvangen het SVS diploma Basisopleiding Schoonmaken + Module Gezondheidszorg. De kosten van deelname aan het SVS examen komen voor rekening van de werkgever (klik hier voor de SVS examenprijzen).

Genoemde examenprijzen zijn inclusief de kosten van examenlocatie en inzet materialen, middelen en gereedschappen op de examendag.

Maatwerk

Heeft u bijzondere wensen en eisen? Zoals een eigen lesboek of een aanvulling op het programma? Neem dan contact op met de opleidingsadviseurs voor een maatwerkoplossing via 010-2931004.

Annuleringen

Meer informatie over het annuleren van opleidingen vindt u in onze Algemene leverings- en betalingsvoorwaarden. De voorwaarden kunt u hier downloaden.

Programma

Op het programma van de Basisopleiding Schoonmaken met Module Gezondheidszorg staat onder meer:

- Reinigen patiëntenkamer: dagelijkse en periodieke taken
- Sanitaironderhoud: dagelijkse en periodieke taken
- Vloeronderhoud: stofwissen en moppen
- Hygiëne
- Cytostatica
- Desinfectie
- Communicatie

Voldoende ruimte
Bijna vol
Deze groep is vol

Een opleiding volgen bij SVS? Kies voor één van de drie varianten:

  • in een open groep

Bij opleidingen die we in open groepen aanbieden staat de planning vermeld op de website. Geen planning zichtbaar? Informeer dan wanneer nieuwe open groepen verwacht worden.

  • in een bedrijfsgroep

Denkt u genoeg cursisten te hebben voor een bedrijfsgroep (in-company)? Vraag dan een offerte aan. Neem contact met ons op door te bellen met 010-2931002 of stuur een e-mail naar bedrijfsgroepen@svs-opleidingen.nl Wij helpen u graag verder. 

  • of in een maatwerkoplossing

Heeft u bijzondere wensen en eisen, zoals een eigen lesboek of een aanvulling op het programma? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs voor een maatwerkoplossing via 010-2931002.