Basisopleiding Schoonmaken + Module Gezondheidszorg

Code GZ014
Duur 7 dagdelen van 3 uur
Prijs € 730,00
Vergoedingen
€ 560,00 RAS-bijdrage in de opleidingskosten (2023)
Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw.
De bovengenoemde prijs is inclusief lesmateriaal, exclusief toeslag RAS-examen € 75,00 p.p.
Planningen
CAPELLE AAN DEN IJSSEL 09-05-2023 di 17:30 - 21:00
VUGHT 16-05-2023 di 09:00 - 12:30

Inleiding

Een goede hygiëne draagt bij aan het voorkomen van ziektes. In de sector gezondheidszorg is dit van groot belang en juist daarom vraagt de schoonmaak in de gezondheidszorg om gerichte kennis en vaardigheden. Naast kennis en vaardigheden op het gebied van algemene schoonmaak richt de Basisopleiding Schoonmaken + Module Gezondheidszorg zich op de specifieke vaardigheden die nodig zijn voor de schoonmaak in gezondheids- en zorginstellingen.

Opzet

De opleiding en het SVS-lesmateriaal zijn heel praktijkgericht makkelijk te volgen door elke cursist. De Basisopleiding Schoonmaken + Module Gezondheidszorg duurt 7 dagdelen van 3 uur. De lessen bevatten een gedeelte theorie maar er wordt vooral veel geoefend on the job. Aan het eind van de opleiding volgt een praktijkexamen, deelnemers die slagen ontvangen een branche-erkend diploma en voldoen hiermee aan de door de RAS (stichting Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en Glazenwassersbranche) vastgestelde eindtermen. De lesmaterialen worden uitgereikt op de eerste lesdag en mogen na afloop van de opleiding worden behouden, handig als naslagwerk! De studiebelasting voor deze opleiding is één uur per lesdag.

Vooropleiding

Voor de Basisopleiding Schoonmaken + Module Gezondheidszorg is geen vooropleiding nodig. Het is wel van belang dat de cursist Nederlands spreekt, kan verstaan en op een basaal niveau kan lezen en schrijven.

Examen

De opleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen waarbij enkele mondelinge vragen worden gesteld. Het examen bestaat uit verschillende onderdelen en is bedoeld om de kennis en vaardigheden van de kandidaat te beoordelen aan de hand van de door de RAS vastgestelde eindtermen.

Met RAS vergoeding
Medewerkers van schoonmaakbedrijven met recht op een RAS vergoeding (klik hier voor de RAS vergoedingen) worden door SVS automatisch aangemeld bij het RAS Examenbureau. Het RAS Examenbureau is verantwoordelijk voor het afnemen van het examen. Na het behalen van het examen ontvangt men het diploma voor de Basisopleiding Schoonmaken + Module Gezondheidszorg.

Wanneer het examen wordt afgenomen door het RAS Examenbureau zorgt SVS voor een geschikte examenlocatie, bij voorkeur dezelfde als de leslocatie. Ook zorgt SVS voor alle examenmaterialen, gereedschappen en machines op de examendag. Deze kosten, de zgn locatiekosten, worden niet door de RAS vergoed.

Zonder RAS vergoeding
Medewerkers waarvan de werkgever géén recht heeft op een RAS-vergoeding, worden door SVS geëxamineerd aan de hand van de door de RAS vastgestelde eindtermen. Na het behalen van het examen ontvangt men het SVS diploma voor de Basisopleiding Schoonmaken + Module Gezondheidszorg. De kosten van deelname aan het SVS-examen komen voor rekening van de werkgever (klik hier voor de SVS examenprijzen).

Genoemde examenprijzen zijn inclusief de locatiekosten (huur van de examenlocatie en inzet van materialen, middelen en gereedschappen op de examendag).

Aanmeldingen

Aanmelden voor deze opleiding kan via onze website, onder Mijn SVS (rechtsbovenin op de homepage), of door het het aanmeldingsformulier ingevuld retour te sturen.

Meer personen aanmelden? Het organiseren van een bedrijfsgroep is al mogelijk bij 8 deelnemers en wordt georganiseerd op een locatie van uw keuze. Benieuwd naar de mogelijkheden of een offerte aanvragen? Neem contact op met onze afdeling Marketing & Sales!

Annuleringen

Meer informatie over het annuleren van opleidingen vindt u in onze Algemene leverings- en betalingsvoorwaarden.

Programma

Tijdens de Basisopleiding Schoonmaken + Module Gezondheidszorg komen de volgende onderdelen aan bod:

- Interieuronderhoud

- Vloeronderhoud; stofwissen en moppen

- Reinigen patiëntenkamer (met een eventuele besmetting van het norovirus); dagelijkse en periodieke taken

- Sanitaironderhoud (met eventuele besmetting van cytostatica); dagelijkse en periodieke taken

- Algemene vaardigheden en theorie

CAPELLE AAN DEN IJSSEL start definitief 09-05-2023 di 17:30 - 21:00
VUGHT 16-05-2023 di 09:00 - 12:30
Voldoende ruimte
Bijna vol
Deze groep is vol

Een opleiding volgen bij SVS? Kies voor één van de drie varianten:

  • in een open groep

Bij opleidingen die we in open groepen aanbieden staat de planning vermeld op de website. Geen planning zichtbaar? Informeer dan wanneer nieuwe open groepen verwacht worden.

  • in een bedrijfsgroep

Denkt u genoeg cursisten te hebben voor een bedrijfsgroep (in-company)? Vraag dan een offerte aan. Neem contact met ons op door te bellen met 010-2931000 of stuur een e-mail naar bedrijfsgroepen@svs-opleidingen.nl Wij helpen u graag verder. 

  • of in een maatwerkoplossing

Heeft u bijzondere wensen of eisen, zoals een eigen lesboek of een aanvulling op het programma? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs voor een maatwerkoplossing via 010-2931000.