Basisopleiding Schoonmaken + Module Particulieren

Code GZ005
Duur 7 dagdelen van 3 uur
Prijs Prijs op aanvraag
Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw.
Planningen
Er zijn geen planningen

Inleiding

Het schoonmaken in de particuliere sector en de thuiszorg (de ‘kleinhuishouding’) verschilt in hoge mate van het schoonmaken in een kantoor (de ‘groothuishouding’). Een schoonmaker in deze sector werkt meestal alleen en zal daardoor zelfstandiger moeten kunnen werken. Ook is er een langduriger en directer contact met de klant, die de schoonmaker vaak nog eens op de handen kijkt. De Module Schoonmaken bij Particulieren staat stil bij de specifieke aspecten en omstandigheden voor schoonmakers in de particuliere en thuiszorgsector.

Opzet

De Module Particulieren kan alleen worden gevolgd in combinatie met de Basisopleiding Schoonmaken. In combinatie met de Basisopleiding Schoonmaken duurt de Module Schoonmaken bij Particulieren 7 dagdelen van 3 uur. De cursisten leren praktisch, veilig en ergonomisch verantwoord werken met de microvezelmethode. 

De lesmaterialen worden uitgereikt op de eerste lesdag en mogen na afloop van de opleiding worden behouden. Handig als naslagwerk! De studiebelasting voor deze opleiding is 1 uur per lesdag.

Vooropleiding

Voor de Basisopleiding Schoonmaken + Module Particulieren is geen vooropleiding nodig.
Het is wel van belang dat de cursist Nederlands spreekt, kan verstaan en op een basisniveau kan lezen en schrijven.

Examen

De opleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen waarbij enkele mondelinge vragen worden gesteld. Het examen bestaat uit verschillende onderdelen en is bedoeld om de kennis en vaardigheden van de kandidaat te beoordelen aan de hand van de door de RAS vastgestelde eindtermen.

Met RAS vergoeding
Medewerkers van schoonmaakbedrijven met recht op een RAS vergoeding
 (klik hier voor de RAS vergoedingen) worden door SVS Opleidingen automatisch aangemeld bij het RAS Examenbureau. Het RAS Examenbureau is verantwoordelijk voor het afnemen van het examen. Na het behalen van het examen ontvangt uw medewerker het diploma voor de Basisopleiding Schoonmaken + Module Traditioneel.


Wanneer het examen wordt afgenomen door het RAS Examenbureau zorgt SVS voor een geschikte examenlocatie, bij voorkeur dezelfde als de leslocatie. Ook zorgt SVS voor alle examenmaterialen, gereedschappen en machines op de examendag. Deze kosten (locatiekosten) worden niet door de RAS vergoed.

Zonder RAS vergoeding
Medewerkers waarvan de werkgever géén recht heeft op een RAS-vergoeding, worden door SVS geëxamineerd aan de hand van de door de RAS vastgestelde eindtermen.  Na het behalen van het examen ontvangt men het SVS diploma voor de Basisopleiding Schoonmaken. De kosten van deelname aan het SVS-examen komen voor rekening van de werkgever
(klik hier voor de SVS examenprijzen). De g
enoemde examenprijzen zijn inclusief de locatiekosten (huur van de examenlocatie en inzet van materialen, middelen en gereedschappen op de examendag).

Aanmeldingen

Op dit moment biedt SVS de Basisopleiding Schoonmaken + Module Particulieren alleen aan als bedrijfsgroep en wordt georganiseerd op de locatie van uw keuze.
Benieuwd naar de mogelijkheden of een offerte aanvragen? Neem contact op met onze afdeling Marketing & Sales: 010 293 1000.

Annuleringen

Kan uw medewerker onverhoopt toch niet deelnemen?
Meer informatie over het annuleren van opleidingen vindt u in onze algemene leverings- en betalingsvoorwaarden.
Op al onze opleidingen, trainingen en workshops zijn deze algemene leverings- en betalingsvoorwaarden van toepassing.

Programma

Het programma van de Module Particulieren bestaat uit zeven onderdelen:

- Interieuronderhoud: dagelijkse en periodieke taken
- Sanitaironderhoud: dagelijkse en periodieke taken
- Keukenonderhoud
- Vloeronderhoud: stofwissen en moppen
- Bed afhalen en opmaken
- Wassen van ramen en separatieglas
- Uitvoeren buitenwerkzaamheden

Ook wordt aandacht besteed aan zaken als cao, ergonomie, kwaliteitszorg en communicatie met de klant en leidinggevende.

Voldoende ruimte
Bijna vol
Deze groep is vol

Een opleiding volgen bij SVS Opleidingen? Kies voor één van de drie varianten:

  • In een open groep
In een open groep kunt u al vanaf één persoon aanmelden.
 
Bij opleidingen die we in open groepen aanbieden staat de planning vermeld op de website. Geen planning zichtbaar?
Neem dan gerust contact met ons op en informeer naar de nieuwe planningen.
 
  • In een bedrijfsgroep
Liever een bedrijfsgroep (in-company) voor alleen uw medewerkers? Vraag dan een offerte aan. Neem contact met ons op door te bellen met 010 293 1000 of stuur een e-mail naar info@svs-opleidingen.nl
Wij helpen u graag verder. 
 
  • Of in een maatwerkoplossing
Heeft u bijzondere wensen of eisen, zoals een eigen lesboek of een aanvulling op het programma? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs voor een maatwerkoplossing via 010 293 1000.