Basisopleiding Schoonmaken + Module Traditioneel

Code ALG002
Duur 6 dagen van 4 uur
Prijs € 490,00
Vergoedingen
€ 410,00 RAS-bijdrage in de opleidingskosten (2019)
Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw.
De bovengenoemde prijs is exclusief toeslag RAS-examen € 50,00 p.p.
Planningen
Er zijn geen planningen

Inleiding

Schoonmaken is een vak. In de Basisopleiding Schoonmaken van SVS leert de deelnemer schoonmaken met microvezelmaterialen. In de praktijk wordt er echter ook nog veel traditioneel gereinigd volgens de zogenoemde ‘natte methode’ (werkdoeken en moppen die gespoeld worden in emmers met een reinigingsoplossing). SVS biedt daarom de mogelijkheid om de Basisopleiding Schoonmaken uit te breiden met de Module Traditioneel. Deze praktijkgerichte opleiding sluit naadloos aan op de door de RAS vastgestelde eindtermen.

Opzet

De Module Traditioneel wordt meestal geïntegreerd in de Basisopleiding Schoonmaken. Het gehele traject duurt daarmee zes dagdelen van vier uur. De lesmaterialen voor deze opleiding worden uitgereikt op de eerste lesdag. 

Opleidingsplaats

De Basisopleiding Schoonmaken + Module Traditioneel wordt het hele jaar door op diverse plaatsen in Nederland georganiseerd. Uiteraard houden we rekening met feestdagen en vakantieperioden.

Vooropleiding

De toelatingseisen voor de Basisopleiding Schoonmaken + Module Traditioneel houden we zo laag mogelijk. Er is alleen een opleiding op het niveau einde basisschool nodig. Verder moet de cursist de Nederlandse taal kunnen spreken en verstaan en op een basaal niveau kunnen lezen en schrijven.

Examen

De opleiding wordt afgesloten met een examen dat uit verschillende onderdelen bestaat en zeer praktisch van aard is. Dit examen is bedoeld om de kennis en vaardigheden van de kandidaat te beoordelen aan de hand van de door de RAS vastgestelde eindtermen. 

Met RAS vergoeding

Medewerkers van schoonmaakbedrijven met recht op een RAS vergoeding (klik hier voor de RAS vergoedingen) worden door SVS automatisch aangemeld bij het RAS Examenbureau. Het RAS Examenbureau is verantwoordelijk voor het afnemen van het examen. Na het behalen van het examen ontvangt men het diploma voor de Basisopleiding Schoonmaken + Module Traditioneel.

Voor deze kandidaten is het eerste examen voor rekening van het RAS Examenbureau en een eventueel herexamen voor rekening van de werkgever (klik hier voor de RAS-examenprijzen).

SVS draagt zorg voor een geschikte examenlocatie, bij voorkeur dezelfde als de leslocatie. Tevens draagt SVS zorg voor alle examenmaterialen, gereedschappen en machines op de examendag. De kosten hiervan worden niet door de RAS vergoed.

Zonder RAS vergoeding

Medewerkers waarvan de werkgever géén recht op een RAS vergoeding heeft, worden door SVS geëxamineerd aan de hand van de door de RAS vastgestelde eindtermen en ontvangen het SVS diploma Basisopleiding Schoonmaken + Module Traditioneel. De kosten van deelname aan het SVS examen komen voor rekening van de werkgever (klik hier voor de SVS examenprijzen).

Genoemde examenprijzen zijn inclusief de kosten van examenlocatie en inzet materialen, middelen en gereedschappen op de examendag.

Maatwerk

Meer dan 8 cursisten? Vraag dan een offerte aan voor een bedrijfsgroep. 

Heeft u bijzondere wensen en eisen? Zoals een eigen lesboek of een aanvulling op het programma? Neem dan contact op met de opleidingsadviseurs voor een maatwerkoplossing via 010-2931000.

Aanmeldingen

U kunt zich digitaal aanmelden via onze website onder Mijn SVS (rechtsbovenin op de homepage). Ook kunt u hier het aanmeldingsformulier downloaden en volledig ingevuld sturen of scannen en e-mailen naar SVS. De aanmeldingen worden behandeld in volgorde van binnenkomst.

Annuleringen

Meer informatie over het annuleren van opleidingen vindt u in onze Algemene leverings- en betalingsvoorwaarden. De voorwaarden kunt u hier downloaden.

Overige

De Basisopleiding Schoonmaken (met of zonder Module Traditioneel) kan naar uw behoefte en in combinatie met verschillende aanvullende modulen worden georganiseerd. Benieuwd wat SVS voor u kan betekenen? Neem contact op met onze afdeling Marketing & Sales: 010 - 2931000 of info@svs-opleidingen.nl.

Programma

Het programma van de Basisopleiding Schoonmaken met Module Traditioneel bestaat uit de volgende onderdelen:

- Algemene regels bij het schoonmaken
- Ergonomie
- Veilig en gezond werken, werkvolgorde
- Arbeidsomstandigheden
- Communicatie, klantvriendelijkheid, klachten
- Persoonlijke hygiëne
- Kwaliteitszorg
- Materialen, middelen en gereedschappen
- Dagelijks en periodiek interieuronderhoud (microvezel en traditioneel)
- Dagelijks en periodiek sanitaironderhoud (microvezel en traditioneel)
- Vloeronderhoud: stofzuigen, stofwissen, moppen (microvezel en traditioneel)

Voldoende ruimte
Bijna vol
Deze groep is vol

Een opleiding volgen bij SVS? Kies voor één van de drie varianten:

  • in een open groep

Bij opleidingen die we in open groepen aanbieden staat de planning vermeld op de website. Geen planning zichtbaar? Informeer dan wanneer nieuwe open groepen verwacht worden.

  • in een bedrijfsgroep

Denkt u genoeg cursisten te hebben voor een bedrijfsgroep (in-company)? Vraag dan een offerte aan. Neem contact met ons op door te bellen met 010-2931000 of stuur een e-mail naar bedrijfsgroepen@svs-opleidingen.nl Wij helpen u graag verder. 

  • of in een maatwerkoplossing

Heeft u bijzondere wensen of eisen, zoals een eigen lesboek of een aanvulling op het programma? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs voor een maatwerkoplossing via 010-2931000.