Introductietraining Leidinggevenden

Code LK014
Duur 3 lesdagen van 6 uur
Prijs € 795,00
Vergoedingen
€ 400,00 RAS-bijdrage in de opleidingskosten (2023)
Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw.
De bovengenoemde prijs is inclusief lesmateriaal.
Planningen
UTRECHT 26-09-2023 di 09:30 - 16:30
EINDHOVEN 27-09-2023 wo 09:30 - 16:30
CAPELLE AAN DEN IJSSEL 29-09-2023 vr 09:30 - 16:30
ZWOLLE 02-10-2023 ma 09:30 - 16:30

Inleiding

De Introductietraining Leidinggevenden is een nieuwe training die vanaf 2020 te volgen is. De training is bestemd voor (aankomend) direct leidinggevenden die daarnaast ook zelf schoonmaken (de zg. ‘meewerkend leidinggevenden’) en geeft hen meer inzicht in hun taken en verantwoordelijkheden. Op deze training is vanaf 2020 onder voorwaarden een RAS vergoeding van toepassing.

Deze training vormt een goede voorbereiding op de Basisopleiding Direct Leidinggevenden. Juist in de gevallen waarbij de leidinggevende nog twijfelt of het niveau van de Basisopleiding Direct Leidinggevenden niet te hoog is óf zich nog onzeker voelt om aan deze training deel te nemen, vormt deze introductietraining een goede opstap. De overstap van schoonmaakmedewerker naar meewerkend leidinggevende doet immers een beroep op andere competenties; zoals een hoger niveau van sociale en communicatieve vaardigheden, leidinggevende capaciteiten, coachen, omgaan met kritiek, etc. De aankomend leidinggevende kan in deze training zijn vaardigheden aanscherpen en/of ontdekken of leidinggeven echt bij hem past.

Het volgen van de Introductietraining Leidinggevenden is geen voorwaarde voor inschrijving op de Basisopleiding Leidinggevenden, maar is wél een handreiking aan de (aankomend) leidinggevende om succesvol aan de Basisopleiding Leidinggevende te kunnen deelnemen.

Opzet

De Introductietraining Leidinggevenden duurt 3 dagen van 6 uur. Elke training wordt verzorgd door ervaren gedragstrainers die veel ervaring hebben met deze doelgroep hebben. De lesmaterialen voor deze training worden op de eerste lesdag uitgereikt en mogen na afloop van de opleiding worden behouden, handig als naslagwerk!
De studiebelasting voor deze opleiding is twee uur per lesdag.

Vooropleiding

Er zijn geen eisen ten aanzien van de vooropleiding. Het is wel belangrijk dat de deelnemers over voldoende Nederlandse taalvaardigheid beschikt om een Nederlands gesproken training en bijbehorende lesmaterialen goed te kunnen volgen.

Examen

Deze training wordt niet met een examen afgesloten. Aanwezigheid op alle lesdagen en een goede inzet zijn belangrijk voor de te behalen resultaten. Na het volgen van de Introductietraining krijgt de deelnemer een verklaring van deelneming en een persoonlijk advies (Persoonlijk Opleidings Plan) met leerdoelen.

Aanmeldingen

Aanmelden voor deze opleiding? Dit kan digitaal via onze website, onder Mijn SVS (rechts bovenin op de homepage) of download het aanmeldingsformulier en stuur deze volledig ingevuld retour. Benieuwd naar de mogelijkheden voor het organiseren van een bedrijfsgroep of een offerte aanvragen? Neem contact op met onze afdeling Marketing & Sales!

Annuleringen

Meer informatie over het annuleren van opleidingen vindt u in onze Algemene leverings- en betalingsvoorwaarden.

Programma

In de Introductietraining Leidinggevenden komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Algemeen

 • Wat houdt de functie van leidinggevende in? Taken, verantwoordelijkheden, bevoegdheden.
 • Effectief en efficiënt werken
 • Opbouwen en onderhouden van een goede werkrelatie
 • Code Verantwoordelijk Marktgedrag
 • cao afspraken

Communiceren

 • Diverse manieren van communiceren
 • Omgaan met communicatiestijlen
 • Complimenten geven
 • Vragen stellen
 • klachtbehandeling

Leidinggeven

 • aspecten van leidinggeven
 • motiveren
 • Effectief werkinstructies geven
 • Werkafspraken maken

UTRECHT 26-09-2023 di 09:30 - 16:30
EINDHOVEN 27-09-2023 wo 09:30 - 16:30
CAPELLE AAN DEN IJSSEL 29-09-2023 vr 09:30 - 16:30
ZWOLLE 02-10-2023 ma 09:30 - 16:30
Voldoende ruimte
Bijna vol
Deze groep is vol

Een opleiding volgen bij SVS? Kies voor één van de drie varianten:

 • in een open groep

Bij opleidingen die we in open groepen aanbieden staat de planning vermeld op de website. Geen planning zichtbaar? Informeer dan wanneer nieuwe open groepen verwacht worden.

 • in een bedrijfsgroep

Denkt u genoeg cursisten te hebben voor een bedrijfsgroep (in-company)? Vraag dan een offerte aan. Neem contact met ons op door te bellen met 010-2931000 of stuur een e-mail naar bedrijfsgroepen@svs-opleidingen.nl Wij helpen u graag verder. 

 • of in een maatwerkoplossing

Heeft u bijzondere wensen of eisen, zoals een eigen lesboek of een aanvulling op het programma? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs voor een maatwerkoplossing via 010-2931000.