Kadermodule Coachend Leidinggeven & Werkoverleg

Code KA011
Duur 3 dagen van 7 uur
Prijs € 760,00
Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw.
De bovengenoemde prijs is inclusief lesmateriaal en lunch
Planningen
HOEVELAKEN 06-06-2023 di 09:30 - 16:30

Inleiding

Coaching haalt het beste in iemand naar boven.
In de kadermodule Coachend Leidinggeven & Werkoverleg leert u effectief communiceren en uw medewerkers aansturen en begeleiden vanuit een coachende stijl van leidinggeven. In praktische opdrachten focust u zich onder meer op motiveren, stimuleren, controleren, het goede voorbeeld geven, corrigeren en grenzen stellen.

Werkoverleg is voor u een extra instrument om het coachend leidinggeven vorm en inhoud te geven. In dit onderdeel ontdekt u hoe uw team goed kan samenwerken bij het oplossen van problemen en hoe zo'n overleg precies werkt. U leert een agenda opstellen, verslagleggen en voert oefengesprekken.

Opzet

De kadermodule Coachend Leidinggeven & Werkoverleg duurt drie dagen (zes dagdelen). De lesmaterialen voor deze opleiding worden uitgereikt op de eerste lesdag en mogen na afloop van de opleiding worden behouden, handig als naslagwerk! De studiebelasting voor deze opleiding is twee uur per lesdag.

Vooropleiding

U heeft geen specifieke vooropleiding nodig. Wel is het van belang dat u (in)direct leidinggevende bent, met verantwoordelijkheid voor grote en/of meerdere objecten. Daarnaast moet u de Nederlandse taal voldoende in woord en geschrift beheersen.

Examen

Er is geen examen, maar er geldt een aanwezigheidsplicht. Bij volledige aanwezigheid en voldoende inzet, ontvangt de deelnemer een Verklaring van deelname voor de gehele opleiding.

Aanmeldingen

U kunt zich digitaal aanmelden voor deze module via onze website onder Mijn SVS (rechtsbovenin op de homepage). Ook kunt u hier het aanmeldingsformulier downloaden en volledig ingevuld sturen of scannen en e-mailen naar SVS. De aanmeldingen worden behandeld in volgorde van binnenkomst.

Annuleringen

Meer informatie over het annuleren van opleidingen vindt u in onze Algemene leverings- en betalingsvoorwaarden. De voorwaarden kunt u hier downloaden.

Programma

Op het programma van de kadermodule Coachend Leidinggeven & Werkoverleg staat:

- Contact maken: de kern van communiceren
- De rol van emotie in het communicatieproces
- Coachen in korte contacten
- De effecten van duidelijk versus verhullend taalgebruik
- Feedback geven
- Een groepsgesprek leiden
- Coachend leidinggeven in langere gesprekken
- De meerwaarde van een team
- Werkoverleg voeren

HOEVELAKEN 06-06-2023 di 09:30 - 16:30
Voldoende ruimte
Bijna vol
Deze groep is vol

Een opleiding volgen bij SVS? Kies voor één van de drie varianten:

  • in een open groep

Bij opleidingen die we in open groepen aanbieden staat de planning vermeld op de website. Geen planning zichtbaar? Informeer dan wanneer nieuwe open groepen verwacht worden.

  • in een bedrijfsgroep

Denkt u genoeg cursisten te hebben voor een bedrijfsgroep (in-company)? Vraag dan een offerte aan. Neem contact met ons op door te bellen met 010-2931000 of stuur een e-mail naar bedrijfsgroepen@svs-opleidingen.nl Wij helpen u graag verder. 

  • of in een maatwerkoplossing

Heeft u bijzondere wensen of eisen, zoals een eigen lesboek of een aanvulling op het programma? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs voor een maatwerkoplossing via 010-2931000.