Module Museaal Reinigen

Code MR001
Duur 2 dagdelen van 4 uur
Prijs Prijs op aanvraag
Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw.
Planningen
Er zijn geen planningen

Inleiding

Zomaar even snel moppen of stofzuigen kan niet in een museum. Eén verkeerde beweging of methode en er raakt zo een waardevol kunstwerk beschadigd. SVS biedt schoonmaakmedewerkers daarom een opleiding speciaal gericht op museumschoonmaak.

Deelnemers komen in de Module Museaal Reinigen meer te weten over veilig en verantwoord schoonmaken in ruimten met kunstschatten. Zij moeten goed opletten en bijvoorbeeld kunnen omgaan met de te behouden luchtvochtigheid, glazen vitrines vol vette vingerafdrukken en verschillende soorten afwerkmaterialen en vloeren. Bovendien spelen persoonlijke verzorging en het gedrag ten opzichte van bezoekers een grote rol binnen het vak museumschoonmaak.

Opzet

De Module Museaal Reinigen duurt doorgaans twee dagdelen van vier uur. De module kan ook worden geïntegreerd in de Basisopleiding Schoonmaken.

De lesmaterialen voor deze opleiding worden uitgereikt op de eerste lesdag.

Opleidingsplaats

De opzet van het programma vereist dat we deze opleiding op uw museumlocatie kunnen geven. De data en tijdstippen stellen we graag in overleg met u vast.

Vooropleiding

De toelatingseisen voor de Module Museaal Reinigen worden zo laag mogelijk gehouden; slechts een opleiding op het niveau einde basisschool is vereist. Dit betekent dat de cursist Nederlands moet kunnen spreken en verstaan en op een basaal niveau moet kunnen lezen en schrijven.

Examen

Indien uw medewerkers alleen de Module Museaal Reinigen volgen, is er geen examen. Deelnemers ontvangen na afloop, bij voldoende resultaat, een Verklaring van Deelname.

Wanneer deelnemers de Module Museaal Reinigen samen met de Basisopleiding Schoonmaken volgen is er wel een examen. Het examen van de Basisopleiding Schoonmaken wordt afgenomen door het RAS-Examenbureau. SVS regelt de aanmelding van uw medewerkers. Na het behalen van het examen voldoen de medewerkers aan de door de RAS vastgestelde eindtermen en ontvangen zij het diploma voor de Basisopleiding Schoonmaken en een Verklaring van Deelname voor de Module Museaal Reinigen.

Indien het examen van de Basisopleiding Schoonmaken door SVS (dus niet door het RAS-Examenbureau) wordt afgenomen, komen er nog examenkosten bij de opleidingsprijs. Valt uw bedrijf niet onder de cao Schoonmaak en Glazenwassersbedrijf, maar wilt u uw medewerker tóch RAS-examen laten doen? Ook dan komen er examenkosten bij de opleidingsprijs (klik hier voor de RAS-examenprijzen).

Aanmeldingen

De Module Museaal Reinigen (met of zonder Basisopleiding Schoonmaken) wordt uitsluitend voor deelnemers uit één bedrijf georganiseerd (bedrijfsgroep) in musea door heel Nederland. Hierdoor is het mogelijk om nóg meer in te spelen op bedrijfsspecifieke elementen.

Wilt u meer informatie of deelnemers aanmelden voor een bedrijfsgroep Module Museaal Reinigen? Neem dan contact op met onze afdeling Marketing & Sales: 010 - 293 10 00.

Annuleringen

Meer informatie over het annuleren van opleidingen vindt u in onze Algemene leverings- en betalingsvoorwaarden. De voorwaarden kunt u hier downloaden.

Programma

Op het programma van de Module Museaal Reinigen staat onder meer:

- Algemene schoonmaakregels
- Veilig en verantwoord werken in ruimten met kunstschatten
- Communicatie en hospitality
- Persoonlijke hygiëne
- Ergonomische werkhoudingen
- Afwerkmaterialen
- Vloeronderhoud
- Kwaliteitszorg

Voldoende ruimte
Bijna vol
Deze groep is vol

Een opleiding volgen bij SVS? Kies voor één van de drie varianten:

  • in een open groep

Bij opleidingen die we in open groepen aanbieden staat de planning vermeld op de website. Geen planning zichtbaar? Informeer dan wanneer nieuwe open groepen verwacht worden.

  • in een bedrijfsgroep

Denkt u genoeg cursisten te hebben voor een bedrijfsgroep (in-company)? Vraag dan een offerte aan. Neem contact met ons op door te bellen met 010-2931000 of stuur een e-mail naar bedrijfsgroepen@svs-opleidingen.nl Wij helpen u graag verder. 

  • of in een maatwerkoplossing

Heeft u bijzondere wensen of eisen, zoals een eigen lesboek of een aanvulling op het programma? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs voor een maatwerkoplossing via 010-2931000.