Module Museaal Reinigen

Code MR001
Duur 2 dagdelen van 4 uur
Prijs Prijs op aanvraag
Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw.
Planningen
Er zijn geen planningen

Inleiding

Zomaar even snel moppen of stofzuigen kan niet in een museum. Eén verkeerde beweging of methode en er raakt zo een waardevol kunstwerk beschadigd. SVS biedt schoonmaakmedewerkers daarom een opleiding speciaal gericht op museumschoonmaak.

Deelnemers komen in de Module Museaal Reinigen meer te weten over veilig en verantwoord schoonmaken in ruimten met kunstschatten. Zij moeten goed opletten en bijvoorbeeld kunnen omgaan met de te behouden luchtvochtigheid, glazen vitrines vol vette vingerafdrukken en verschillende soorten afwerkmaterialen en vloeren. Bovendien spelen persoonlijke verzorging en het gedrag ten opzichte van bezoekers een grote rol binnen het vak museumschoonmaak.

Opzet

De Module Museaal Reinigen duurt doorgaans twee dagdelen van vier uur, de module kan ook worden geïntegreerd in de Basisopleiding Schoonmaken.De lesmaterialen voor deze opleiding worden uitgereikt op de eerste lesdag en mogen na afloop van de opleiding worden behouden, handig als naslagwerk! De studiebelasting voor deze opleiding is één uur per lesdag.

Opleidingsplaats

De opzet van het programma vereist dat we deze opleiding op uw museumlocatie kunnen geven. De data en tijdstippen stellen we graag in overleg met u vast.

Vooropleiding

Voor de Module Museaal Reinigen is geen vooropleiding nodig. Het is wel van belang dat de cursist Nederlands spreekt, kan verstaan en op een basaal niveau kan lezen en schrijven.

Examen

Indien uw medewerkers alleen de Module Museaal Reinigen volgen, wordt er geen examen afgenomen. De deelnemers ontvangen na afloop een Verklaring van Deelname.

Wordt de module gevolgd samen met de Basisopleiding Schoonmaken? Dan wordt de opleiding afgesloten met een praktijkexamen. Het examen bestaat uit verschillende onderdelen en is bedoeld om de kennis en vaardigheden van de kandidaat te beoordelen aan de hand van de door de RAS vastgestelde eindtermen.

Met RAS vergoeding

Medewerkers van schoonmaakbedrijven met recht op een RAS vergoeding (klik hier voor de RAS vergoedingen) worden door SVS automatisch aangemeld bij het RAS Examenbureau. Het RAS Examenbureau is verantwoordelijk voor het afnemen van het examen. Na het behalen van het examen ontvangt men het diploma voor de Basisopleiding Schoonmaken.

Wanneer het examen wordt afgenomen door het RAS Examenbureau zorgt SVS voor een geschikte examenlocatie, bij voorkeur dezelfde als de leslocatie. Ook zorgt SVS voor alle examenmaterialen, gereedschappen en machines op de examendag. Deze kosten, de zgn locatiekosten, worden niet door de RAS vergoed.

Zonder RAS vergoeding

Medewerkers waarvan de werkgever géén recht heeft op een RAS-vergoeding, worden door SVS geëxamineerd aan de hand van de door de RAS vastgestelde eindtermen.  Na het behalen van het examen ontvangt men het SVS diploma voor de Basisopleiding Schoonmaken. De kosten van deelname aan het SVS-examen komen voor rekening van de werkgever (klik hier voor de SVS examenprijzen).

Genoemde examenprijzen zijn inclusief de locatiekosten (huur van de examenlocatie en inzet van materialen, middelen en gereedschappen op de examendag).

Aanmeldingen

Op dit moment biedt SVS de Module Museaal Reinigen (met of zonder Basisopleiding Schoonmaken) alleen aan als bedrijfsgroep, hierdoor is het mogelijk om nóg meer in te spelen op bedrijfsspecifieke elementen.
Benieuwd naar de mogelijkheden of een offerte aanvragen? Neem contact op met onze afdeling Marketing & Sales!

Annuleringen

Meer informatie over het annuleren van opleidingen vindt u in onze Algemene leverings- en betalingsvoorwaarden.

Programma

Op het programma van de Module Museaal Reinigen staat onder meer:

- Algemene schoonmaakregels
- Veilig en verantwoord werken in ruimten met kunstschatten
- Communicatie en hospitality
- Persoonlijke hygiëne
- Ergonomische werkhoudingen
- Afwerkmaterialen
- Vloeronderhoud
- Kwaliteitszorg

Voldoende ruimte
Bijna vol
Deze groep is vol

Een opleiding volgen bij SVS? Kies voor één van de drie varianten:

  • in een open groep

Bij opleidingen die we in open groepen aanbieden staat de planning vermeld op de website. Geen planning zichtbaar? Informeer dan wanneer nieuwe open groepen verwacht worden.

  • in een bedrijfsgroep

Denkt u genoeg cursisten te hebben voor een bedrijfsgroep (in-company)? Vraag dan een offerte aan. Neem contact met ons op door te bellen met 010-2931000 of stuur een e-mail naar bedrijfsgroepen@svs-opleidingen.nl Wij helpen u graag verder. 

  • of in een maatwerkoplossing

Heeft u bijzondere wensen of eisen, zoals een eigen lesboek of een aanvulling op het programma? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs voor een maatwerkoplossing via 010-2931000.