Module Museaal Reinigen

Code MR001
Duur 2 dagdelen van 4 uur
Prijs Prijs op aanvraag
Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw.
Planningen
Er zijn geen planningen

Inleiding

Zomaar even snel moppen of stofzuigen kan niet in een museum. Eén verkeerde beweging of methode en er raakt zo een waardevol kunstwerk beschadigd. SVS Opleidingen biedt schoonmaakmedewerkers daarom een opleiding speciaal gericht op museumschoonmaak.

Deelnemers komen in de Module Museaal Reinigen meer te weten over veilig en verantwoord schoonmaken in ruimten met kunstschatten. Zij moeten goed opletten en bijvoorbeeld kunnen omgaan met de te behouden luchtvochtigheid, glazen vitrines vol vette vingerafdrukken en verschillende soorten afwerkmaterialen en vloeren. Bovendien spelen persoonlijke verzorging en het gedrag ten opzichte van bezoekers een grote rol binnen het vak museumschoonmaak.

Opzet

De Module Museaal Reinigen duurt doorgaans 2 dagdelen van 4 uur, de module kan ook worden geïntegreerd in de Basisopleiding Schoonmaken.
De lesmaterialen voor deze opleiding worden uitgereikt op de eerste lesdag en mogen na afloop van de opleiding worden behouden, handig als naslagwerk! De studiebelasting voor deze opleiding is 1 uur per lesdag.

Opleidingsplaats

De opzet van het programma vereist dat we deze opleiding op uw museumlocatie kunnen geven. De data en tijdstippen stellen we graag in overleg met u vast.

Vooropleiding

Voor de Module Museaal Reinigen is geen vooropleiding nodig.
Het is wel van belang dat de cursist Nederlands spreekt, kan verstaan en op een basisniveau kan lezen en schrijven.

Examen

Indien uw medewerkers alleen de Module Museaal Reinigen volgen, wordt er geen examen afgenomen. De deelnemers ontvangen na afloop een Verklaring van Deelname.
 
Wordt de module gevolgd in combinatie met de Basisopleiding Schoonmaken?
Dan wordt de opleiding afgesloten met een praktijkexamen. Het examen bestaat uit verschillende onderdelen en is bedoeld om de kennis en vaardigheden van de kandidaat te beoordelen aan de hand van de door de RAS vastgestelde eindtermen. 
 
RAS vergoeding
Mogelijk heeft u voor de Basisopleiding Schoonmaken recht op een RAS-vergoeding. Bekijk hier de voorwaarden.
 
Géén recht heeft op een RAS-vergoeding?
Dan neemt de SVS exainator het examen af aan de hand van de door de RAS vastgestelde eindtermen. Na het behalen van het examen ontvangt men het SVS-diploma voor de Basisopleiding Schoonmaken. De kosten van deelname aan het SVS examen komen voor rekening van de werkgever (klik hier voor de SVS examenprijzen).
 

Aanmeldingen

Op dit moment biedt SVS Opleidingen de Module Museaal Reinigen (met of zonder Basisopleiding Schoonmaken) alleen aan als bedrijfsgroep, hierdoor is het mogelijk om nóg meer in te spelen op bedrijfsspecifieke elementen. Benieuwd naar de mogelijkheden voor het organiseren van een bedrijfsgroep? Neem dan contact op met onze afdeling Marketing & Sales: 010 293 1000.

Annuleringen

Kan uw medewerker onverhoopt toch niet deelnemen?
Meer informatie over het annuleren van opleidingen vindt u in onze algemene leverings- en betalingsvoorwaarden.
Op al onze opleidingen, trainingen en workshops zijn deze algemene leverings- en betalingsvoorwaarden van toepassing.

Programma

Op het programma van de Module Museaal Reinigen staat onder meer:

- Algemene schoonmaakregels
- Veilig en verantwoord werken in ruimten met kunstschatten
- Communicatie en hospitality
- Persoonlijke hygiëne
- Ergonomische werkhoudingen
- Afwerkmaterialen
- Vloeronderhoud
- Kwaliteitszorg.

Voldoende ruimte
Bijna vol
Deze groep is vol

Een opleiding volgen bij SVS Opleidingen? Kies voor één van de drie varianten:

  • In een open groep
In een open groep kunt u al vanaf één persoon aanmelden.
 
Bij opleidingen die we in open groepen aanbieden staat de planning vermeld op de website. Geen planning zichtbaar?
Neem dan gerust contact met ons op en informeer naar de nieuwe planningen.
 
  • In een bedrijfsgroep
Liever een bedrijfsgroep (in-company) voor alleen uw medewerkers? Vraag dan een offerte aan. Neem contact met ons op door te bellen met 010 293 1000 of stuur een e-mail naar info@svs-opleidingen.nl
Wij helpen u graag verder. 
 
  • Of in een maatwerkoplossing
Heeft u bijzondere wensen of eisen, zoals een eigen lesboek of een aanvulling op het programma? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs voor een maatwerkoplossing via 010 293 1000.