Module Safesit

Code GL006
Duur 1 dag
Prijs € 445,00
Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw.
Planningen
Er zijn geen planningen

Inleiding

Werken op hoogte? Werk veilig!

Bij glasbewassingswerkzaamheden zijn diverse werkmethoden tegenwoordig niet meer toegestaan maar in specifiek benoemde uitzonderingsgevallen mag nog wel gebruik worden gemaakt van de Safesit. Voordat men in de praktijk gaat werken met deze methode is het verplicht om de Module Safesit te hebben gevolgd en, met voldoende resultaat, te hebben afgerond. Men dient dus in het bezit te zijn van het SVS-certifcaat Safesit.

Opzet

Tijdens deze module wordt geoefend om op verantwoorde wijze met de Safesit om te gaan. De opleiding en het SVS-lesmateriaal zijn heel praktijkgericht, kort en bondig en makkelijk te volgen door elke cursist.  De opleiding wordt georganiseerd op ons eigen Landelijk Opleidingscentrum Specialistische Reiniging (LOSR) in Arnhem.

De module Safesit duurt 1 dag, de lesdag bevat een klein gedeelte theorie maar er wordt vooral veel geoefend on the job. Tijdens het tweede dagdeel van deze lesdag volgt een praktijkexamen, dit examen bestaat uit verschillende onderdelen en is bedoeld om de kennis en vaardigheden van de kandidaat te beoordelen aan de hand van de door de RAS vastgestelde eind-en toetstermen. Bij voldoende resultaat ontvangt de kandidaat het certificaat Module Safesit.

Vooropleiding

De opleiding kan alleen worden gevolgd wanneer men in het bezit is van het diploma Basisopleiding Glasbewassing of het diploma Vakopleiding Glazenwasser. Het is tevens van belang dat de cursist Nederlands spreekt, kan verstaan en op een basaal niveau kan lezen en schrijven. De minimumleeftijd voor deelname is 18 jaar.

Aanmeldingen

Aanmelden voor deze opleiding? Dit kan digitaal via onze website, onder Mijn SVS (rechts bovenin op de homepage) of download het aanmeldingsformulier en stuur deze volledig ingevuld retour.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor het organiseren van een bedrijfsgroep of een offerte aanvragen? Neem contact op met onze afdeling Marketing & Sales!

Annuleringen

Meer informatie over het annuleren van opleidingen vindt u in onze Algemene leverings- en betalingsvoorwaarden.

Overige

Voor elke specialistische opleiding is een persoonlijke uitrusting (PSU) verplicht.. 

De PSU voor deze opleiding bestaat uit de volgende materialen:

- Wisser van 35 tot 45 cm
- Inwasser van 35 tot 45 cm
- Emmer met haak
- Sponzen
- Zeem of microvezelglasdoek
- Riem met zeemtas en wishouder
- Schrapmesje/Glasmesje
- Vormvaste schoenen of veiligheidsschoenen (dus geen sportschoenen!)

Let op! Zonder deze PSU wordt een cursist uitgesloten van deelname aan de opleiding en het examen. 

Programma

Tijdens deze lesdag komen de volgende onderwerpen aan bod:

- Kennis van voorwaarden voor werken met de safesit

- Kennis praktijkvoorschriften en materiaalkennis

- Voor gebruik (of voor vervoer naar de locatie) visueel controleren (o.a. op keuringen) van klimmaterialen, hulpmiddelen en handgereedschappen. 

- Controle bevestigingspunten, afdaallijnen en de juiste plek waar de hangkop geplaatst dient te worden

- Op de juiste en ergonomische verantwoorde, effectieve en efficiënte wijze gebruiken, vervoeren, beheren, opslaan, installeren en vaardig gebruiken van het safesit systeem met inachtneming van de noodzakelijke voorschriften uit de RI&E, veiligheidsmaatregelen en milieuregels.

- Uitvoeren glasbewassing vanaf de safesit

Voldoende ruimte
Bijna vol
Deze groep is vol

Een opleiding volgen bij SVS? Kies voor één van de drie varianten:

  • in een open groep

Bij opleidingen die we in open groepen aanbieden staat de planning vermeld op de website. Geen planning zichtbaar? Informeer dan wanneer nieuwe open groepen verwacht worden.

  • in een bedrijfsgroep

Denkt u genoeg cursisten te hebben voor een bedrijfsgroep (in-company)? Vraag dan een offerte aan. Neem contact met ons op door te bellen met 010-2931000 of stuur een e-mail naar bedrijfsgroepen@svs-opleidingen.nl Wij helpen u graag verder. 

  • of in een maatwerkoplossing

Heeft u bijzondere wensen of eisen, zoals een eigen lesboek of een aanvulling op het programma? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs voor een maatwerkoplossing via 010-2931000.