Module Scholen en Kinderdagverblijven

Code OW001
Duur 2 dagdelen van 3 uur
Prijs Prijs op aanvraag
Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw.
Planningen
Er zijn geen planningen

Inleiding

Op scholen en kinderdagverblijven is, vanwege het intensieve gebruik en veel vervuiling, hygiëne altijd een issue. Om te zorgen voor een prettige, gezonde en veilige werk-, speel- en leeromgeving moet vakkundig worden schoongemaakt. 
In de Module Scholen en Kinderdagverblijven leren deelnemers praktisch, veilig en ergonomisch verantwoord schoonmaken volgens de microvezelmethode. Het draait om het schoonmaken van onder meer verkeersruimten, lokalen, gymzalen, sanitair, slaap-, kleed- en doucheruimten.

Opzet

De Module Scholen en Kinderdagverblijven duurt 2 dagdelen van 3 uur. 
De lesmaterialen voor deze opleiding worden uitgereikt op de eerste lesdag en mogen na afloop van de opleiding worden behouden, handig als naslagwerk! De studiebelasting voor deze opleiding is 1 uur per lesdag.

Vooropleiding

Voor de Module Scholen en Kinderdagverbljven is geen vooropleiding nodig.
Het is wel van belang dat de cursist Nederlands spreekt, kan verstaan en op een basisniveau kan lezen en schrijven.

Examen

Indien uw medewerkers alleen de module volgen, wordt er geen examen afgenomen. De deelnemers ontvangen na afloop een Verklaring van Deelname.

Wordt de module gevolgd in combinatie met de Basisopleiding Schoonmaken?
Dan wordt de opleiding afgesloten met een praktijkexamen waarbij enkele mondelinge vragen worden gesteld. Het examen bestaat uit verschillende onderdelen en is bedoeld om de kennis en vaardigheden van de kandidaat te beoordelen aan de hand van de door de RAS vastgestelde eindtermen.
 
Met RAS vergoeding
Medewerkers van schoonmaakbedrijven met recht op een RAS vergoeding (klik hier voor de RAS vergoedingen) worden door SVS automatisch aangemeld bij het RAS Examenbureau. Het RAS Examenbureau is verantwoordelijk voor het afnemen van het examen. Na het behalen van het examen ontvangt uw medewerker het diploma voor de Basisopleiding Schoonmaken.
 
Wanneer het examen wordt afgenomen door het RAS Examenbureau zorgt SVS voor een geschikte examenlocatie, bij voorkeur dezelfde als de leslocatie. Ook zorgt SVS voor alle examenmaterialen, gereedschappen en machines op de examendag. Deze (locatie)kosten worden niet door de RAS vergoed.
 
Zonder RAS vergoeding
Medewerkers waarvan de werkgever géén recht heeft op een RAS-vergoeding, worden door SVS geëxamineerd aan de hand van de door de RAS vastgestelde eindtermen.  Na het behalen van het examen ontvangt men het SVS-diploma voor de Basisopleiding Schoonmaken. De kosten van deelname aan het SVS-examen komen voor rekening van de werkgever (klik hier voor de SVS examenprijzen). De genoemde examenprijzen zijn inclusief de locatiekosten (huur van de examenlocatie en inzet van materialen, middelen en gereedschappen op de examendag).

Aanmeldingen

Op dit moment biedt SVS Opleidingen de Module Scholen en Kinderdagverblijven (met of zonder Basisopleiding Schoonmaken) alleen aan als bedrijfsgroep, hierdoor is het mogelijk om nóg meer in te spelen op bedrijfsspecifieke elementen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met onze afdeling Marketing & Sales: 010 293 1000.

Annuleringen

Kan uw medewerker onverhoopt toch niet deelnemen?
Meer informatie over het annuleren van opleidingen vindt u in onze algemene leverings- en betalingsvoorwaarden. 

Programma

Op het programma van de Module Scholen en Kinderdagverblijven staat:

- Algemene schoonmaakregels
- Persoonlijke hygiëne
- Ergonomische werkhoudingen
- Scholen: reinigen van verkeersruimten, lokalen, gymzalen en kleed- en doucheruimten
- Kinderdagverblijven: reinigen van speelruimten, slaapruimten, omkleedruimten en sanitair
- Communicatie.

Voldoende ruimte
Bijna vol
Deze groep is vol

Een opleiding volgen bij SVS Opleidingen? Kies voor één van de drie varianten:

  • In een open groep
In een open groep kunt u al vanaf één persoon aanmelden.
 
Bij opleidingen die we in open groepen aanbieden staat de planning vermeld op de website. Geen planning zichtbaar?
Neem dan gerust contact met ons op en informeer naar de nieuwe planningen.
 
  • In een bedrijfsgroep
Liever een bedrijfsgroep (in-company) voor alleen uw medewerkers? Vraag dan een offerte aan. Neem contact met ons op door te bellen met 010 293 1000 of stuur een e-mail naar info@svs-opleidingen.nl
Wij helpen u graag verder. 
 
  • Of in een maatwerkoplossing
Heeft u bijzondere wensen of eisen, zoals een eigen lesboek of een aanvulling op het programma? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs voor een maatwerkoplossing via 010 293 1000.