Schoonmaakinstructie corona

Code GZ008
Duur 1 dagdeel van 3 uur
Prijs Prijs op aanvraag
Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw.
Planningen
Er zijn geen planningen

Inleiding

Instructie over schoonmaken tegen corona

In deze tijden van corona vliegen de schoonmaakadviezen u om de oren. De schoonmaakrichtlijnen bij corona roepen misschien veel vragen op. Waar moet u op letten? Hoe houdt u de werkomgeving veilig voor uzelf, collega’s, cliënten en kinderen? Moet voortdurend alles gedesinfecteerd worden?

Wij helpen u ieders gezondheid te borgen met een korte werkinstructie voor schoonmaakmedewerkers, hun leidinggevenden en schoonmaakverantwoordelijken. Ook als u zelf geen schoonmaakachtergrond heeft.

Waarom
Het coronavirus bestrijden met hygiëne, schoonmaak en/of desinfectie? De schoonmaak van een kantoor, school of patiëntenkamer vraagt om extra beschermende maatregelen.


Na de praktijkinstructie kunnen deelnemers een kantoor, sanitairruimte, klaslokaal of patiëntenkamer professioneel, verantwoord en veilig reinigen en indien nodig desinfecteren. Veilig voor zichzelf, collega’s en gebruikers. Zo wordt uw organisatie niet ontwricht door het coronavirus en blijft iedereen gezond.

Neem contact op met SVS: 010 - 29 31 000 of info@svs-opleidingen.nl.

Voor wie
U kunt bij SVS kiezen uit 3 werkinstructies over de schoonmaakrichtlijnen bij corona. De instructies zijn bedoeld voor:


- medewerkers in kantoren
- medewerkers en docenten in scholen
- medewerkers in zorginstellingen

Op dit moment bieden wij de werkinstructies alleen aan als bedrijfsgroep.

Wat wordt geleerd
In onze praktijkinstructie leren deelnemers alles over veilig schoonmaken in tijden van corona:


- een tussenbeurt en eindbeurt van een kantoor, sanitairruimte, klaslokaal of patiëntenkamer methodisch correct en ergonomisch verantwoord uitvoeren (reinigen en desinfecteren)
- aandacht hebben voor de kritische contactvlakken
- juist omgaan met materialen, reinigingsmiddelen en besmette materialen
- op de juiste wijze en op het juiste moment handhygiëne toepassen
- persoonlijke beschermingsmiddelen juist gebruiken
- een eventuele omkleedprocedure correct uitvoeren

Duur van de training
Deze werkinstructie voeren we uit vanaf 1 dagdeel van 3 uur.


Toelatingseisen
Iedereen kan meedoen aan de instructie over schoonmaken tegen corona. Wel moet de deelnemer een basale Nederlandse taalvaardigheid hebben om alles te kunnen volgen.


Aan iedere werkinstructie kunnen maximaal 5 personen meedoen. Zo waarborgen we voldoende afstand en persoonlijke aandacht.

Passend bij uw locatie
Iedere praktijkinstructie is deels maatwerk en gebaseerd op de landelijke coronarichtlijnen én protocollen en afspraken binnen uw organisatie. Graag ontvangen wij voorafgaand aan de training uw eigen protocollen/werkprogramma’s indien aanwezig (zoals dagelijkse beurt, tussenbeurt, desinfectie en isolatie).


Benodigde middelen en materialen
Voor extra werkgemak gebruiken we tijdens de praktijkinstructie uw eigen materialen en middelen. Dit bespreken we met u vooraf.


Meer weten?
Bel of mail ons voor meer informatie: 010 - 29 31 000,
info@svs-opleidingen.nl. Of neem contact op met de accountmanager in uw regio.

Voldoende ruimte
Bijna vol
Deze groep is vol

Een opleiding volgen bij SVS? Kies voor één van de drie varianten:

  • in een open groep

Bij opleidingen die we in open groepen aanbieden staat de planning vermeld op de website. Geen planning zichtbaar? Informeer dan wanneer nieuwe open groepen verwacht worden.

  • in een bedrijfsgroep

Denkt u genoeg cursisten te hebben voor een bedrijfsgroep (in-company)? Vraag dan een offerte aan. Neem contact met ons op door te bellen met 010-2931000 of stuur een e-mail naar bedrijfsgroepen@svs-opleidingen.nl Wij helpen u graag verder. 

  • of in een maatwerkoplossing

Heeft u bijzondere wensen of eisen, zoals een eigen lesboek of een aanvulling op het programma? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs voor een maatwerkoplossing via 010-2931000.