Workshop Gespreksvaardigheden

Code LK018
Duur 1 lesdag van 7 uur
Prijs Prijs op aanvraag
Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw.
Planningen
Er zijn geen planningen

Inleiding

In deze workshop staat het voeren van een goed gesprek met schoonmaakmedewerkers over hun duurzame inzetbaarheid, en de eigen regie die medewerkers hierin kunnen nemen, centraal.

Hoe bereid ik als leidinggevende een goed gesprek voor met mijn medewerker en hoe voer ik dit gesprek?
Dit zijn vragen waar onze professionele gedragstrainer samen met de leidinggevende dieper op in gaat. Onder andere het doel, de inhoud en de procedure van een goed gesprek worden behandeld. Ook wordt veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van de communicatieve vaardigheden die nodig zijn om het gespreksproces te begeleiden als leidinggevende. Kortom: het wordt een leerzame dag met veel opdrachten en rollenspelen, waarbij ruimte is om eigen praktijksituaties in te brengen en ervaringen met elkaar te delen.


Na het volgen van de Workshop Gespreksvaardigheden is de deelnemer zich bewust van de waarde van een goed jaargesprek voor de medewerker en de organisatie. Hij/zij heeft geleerd dit gesprek op de juiste wijze voor te bereiden, te organiseren en uit te voeren zodat het jaargesprek beter benut kan worden.

Een belangrijk deel van dit project wordt gefinancierd vanuit de subsidieregeling MDIEU van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De kosten voor het uitvoeren van deze workshop zijn voor rekening van de RAS.
Deze workshop is kosteloos beschikbaar voor medewerkers die werkzaam zijn bij organisaties vallend onder de cao Schoonmaak- en Glazenwassersbedrijf.

Opzet

De Workshop Gespreksvaardigheden duurt 1 dag (twee dagdelen van 3,5 uur). De workshop wordt verzorgd door één van onze professionele gedragstrainers. De SVS-trainers zijn ervaren in het trainen van leidinggevenden op het gebied van communicatieve en leidinggevende vaardigheden. 
Het lesmateriaal voor deze workshop wordt op de lesdag uitgereikt en mag na afloop van de opleiding worden behouden, handig als naslagwerk!


Naast het volgen van de lesdag is er verder geen studiebelasting voor deze workshop.
SVS voorziet de deelnemers van een lunch tijdens de pauze.

Vooropleiding

Voor deze workshop is geen vooropleiding nodig. Wel is het belangrijk dat de deelnemer over voldoende Nederlandse taalvaardigheid beschikt om de workshop en het bijbehorende lesmateriaal goed te kunnen volgen. 
De Workshop Gespreksvaardigheden is bedoeld voor direct leidinggevenden/(ambulant) objectleiders.

Examen

Deze training wordt niet afgesloten met een examen. Bij aanwezigheid en een goede inzet ontvangt de deelnemer na afloop een Verklaring van Deelname.

Aanmeldingen

Aanmelden voor deze opleiding? Dit kan digitaal via onze website, onder Mijn SVS (rechts bovenin op de homepage) of download het aanmeldingsformulier en stuur deze volledig ingevuld retour.
Benieuwd naar de mogelijkheden voor het organiseren van een bedrijfsgroep of een offerte aanvragen? Neem contact op met onze afdeling Marketing & Sales!

Let op! Deze workshop is alleen kosteloos beschikbaar voor medewerkers die werkzaam zijn bij organisaties die vallen onder de cao Schoonmaak- en Glazenwassersbedrijf.

Annuleringen

Kunt u onverhoopt toch niet deelnemen? Op al onze opleidingen, trainingen en workshops zijn onze Algemene leverings- en betalingsvoorwaarden van toepassing. Meer informatie over het annuleren van opleidingen vindt u in onze Algemene leverings- en betalingsvoorwaarden.

Overige

Een belangrijk deel van dit project wordt gefinancierd vanuit de subsidieregeling MDIEU van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De kosten voor het uitvoeren van deze workshop zijn voor rekening van de RAS.
Deze workshop is kosteloos beschikbaar voor medewerkers die werkzaam zijn bij organisaties vallend onder de cao Schoonmaak- en Glazenwassersbedrijf.
RAS                                     Min. van

Programma

Tijdens de workshop komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Eerste dagdeel - De rol van de leidinggevende en zijn/haar obstakels:

- Wat maakt een (jaar)gesprek een goed gesprek?
- Inventarisatie van eigen obstakels (waar loop je tegenaan en hoe los je dat op?)
- Organisatie en voorbereiding van het gesprek/ timing van het gesprek (hoe creëer je het moment om het gesprek te starten?)
- Jouw rol als leidinggevende.

Tweede dagdeel - Uitvoering van het gesprek en borging van de resultaten:
- Diverse gesprekstechnieken
- Omgang met reacties/obstakels in het gesprek
- Hulpmiddelen
- Borging/vastlegging en opvolging (monitoring medewerker) van het gesprek.

De workshop wordt afgewisseld met theorie en praktische oefeningen. Leren van en met elkaar door te doen, onder begeleiding van een gedragstrainer in een veilige leeromgeving, staat centraal. Het programma biedt veel ruimte voor het delen van eigen ervaringen en vragen die de deelnemers hebben bij aanvang van de workshop. 

Voldoende ruimte
Bijna vol
Deze groep is vol

Een opleiding volgen bij SVS? Kies voor één van de drie varianten:

  • in een open groep

Bij opleidingen die we in open groepen aanbieden staat de planning vermeld op de website. Geen planning zichtbaar? Informeer dan wanneer nieuwe open groepen verwacht worden.

  • in een bedrijfsgroep

Denkt u genoeg cursisten te hebben voor een bedrijfsgroep (in-company)? Vraag dan een offerte aan. Neem contact met ons op door te bellen met 010-2931000 of stuur een e-mail naar bedrijfsgroepen@svs-opleidingen.nl Wij helpen u graag verder. 

  • of in een maatwerkoplossing

Heeft u bijzondere wensen of eisen, zoals een eigen lesboek of een aanvulling op het programma? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs voor een maatwerkoplossing via 010-2931000.