Vakopleiding Vloeronderhoud Specialist

Code VL002
Duur 6 lesdagen van 6 uur
Prijs € 1.635,00
Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw.
De bovengenoemde prijs is inclusief lesmateriaal en het bijbehorende SVS examen.
Planningen
AMSTERDAM 19-09-2024 do 09:00 - 16:00
OSS 27-09-2024 vr 09:00 - 16:00
CAPELLE AAN DEN IJSSEL 07-10-2024 ma 09:00 - 16:00

Inleiding

Na de Basisopleiding Vloeronderhoud behoefte aan een vervolg? 
Wij ontwikkelden de Vakopleiding Vloeronderhoud Specialist: een opleiding met meer diepgang in theoretische kennis over en praktische vaardigheden in dit belangrijke deelsegment van de professionele schoonmaak.

De opleiding is niet alleen bestemd voor medewerkers die zich fulltime bezig houden met vloeronderhoud, maar ook voor leidinggevenden die erop toe moeten zien hoe het werk wordt uitgevoerd én medewerkers die klanten bezoeken voor de juiste adviezen.

Opzet

De Vakopleiding Vloeronderhoud Specialist duurt 6 dagen van 6 uur en wordt meestal gegeven op werkdagen.
 
Tijdens elke lesdag wordt steeds een aparte vloersoort behandeld. Na afronding van de opleiding is de deelnemer een allrounder op het gebied van vloerbehandeling- en onderhoud én is deze in staat te adviseren over een onderhoudssysteem voor elk type vloer.
 
De lesmaterialen voor deze opleiding worden uitgereikt op de eerste lesdag en mogen na afloop van de opleiding worden behouden, handig als naslagwerk!
De studiebelasting voor deze opleiding is 1 uur per lesdag.

Opleidingsplaats

Bij voldoende belangstelling organiseren we de Vakopleiding Vloeronderhoud Specialist op een aantal locaties in Nederland. Deze opleiding start als we voldoende aanmeldingen hebben. Uiteraard houden we in onze planning rekening met feestdagen en vakantieperioden.

Vooropleiding

Om de kans van slagen voor de deelnemer zo groot mogelijk te maken adviseren wij dat de deelnemer reeds in het bezit is van het diploma van de Basisopleiding Vloeronderhoud of de Vakopleiding Vloeronderhoud, zodat zij de basisvaardigheden van het dagelijks onderhoud beheersen. Daarnaast is het van grote belang dat de deelnemer ervaring heeft met het gebruik van machines om de lessen zo goed mogeliijk te kunnen volgen.

Examen

Deelnemers van deze opleiding worden door SVS geëxamineerd. Het examen waarmee de Vakopleiding Vloeronderhoud Specialist wordt afgerond, is een praktijkexamen, waarbij enkele mondelinge vragen worden gesteld.
Na het behalen van het examen ontvangt men het SVS diploma voor de Vakopleiding Vloeronderhoud Specialist. De kosten van deelname aan het SVS-examen komen voor rekening van de werkgever (klik hier voor de SVS examenprijzen)
Bij een eventueel herexamen is het volgen van een examentraining verplicht.

Genoemde examenprijzen zijn inclusief de locatiekosten (huur van de examenlocatie en inzet van materialen, middelen en gereedschappen op de examendag).
 
Herexamen
Is uw medewerker niet geslaagd voor het examen?
Dan is het mogeijk om een herexamen te doen. Via dit formulier kunt u uw medewerker aanmelden voor het herexamen. Ook vindt u hier de kosten terug.

Maatwerk

De Vakopleiding Vloeronderhoud Specialist kan ook voor deelnemers uit één bedrijf worden georganiseerd (bedrijfsgroep). Indien uw locatie aan de gewenste eisen voldoet, kan de opleiding daar plaatsvinden zodat er ingespeeld kan worden op bedrijfsspecifieke elementen.

Meer weten over deze opleiding of deelnemers aanmelden voor een bedrijfsgroep Vakopleiding Vloeronderhoud Specialist? Neem dan contact op met onze afdeling Marketing & Sales: 010 293 1000.

Aanmeldingen

U kunt zich digitaal aanmelden via onze website onder Mijn SVS (rechtsbovenin op de homepage). Ook kunt u hier het aanmeldingsformulier downloaden en volledig ingevuld sturen of scannen en e-mailen naar SVS. De aanmeldingen worden behandeld in volgorde van binnenkomst. 

Annuleringen

Kan uw medewerker onverhoopt toch niet deelnemen?
Meer informatie over het annuleren van opleidingen vindt u in onze algemene leverings- en betalingsvoorwaarden.
Op al onze opleidingen, trainingen en workshops zijn deze algemene leverings- en betalingsvoorwaarden van toepassing.

Overige

Let op! Voor elke specialistische opleiding zijn persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's) verplicht. Cursisten moeten daarom hun PBM's en aanvullende materialen meenemen naar iedere les en het examen. Zonder deze middelen mag een cursist niet deelnemen aan de opleiding.

Voor deze opleiding zijn de volgende PBM's nodig:
 • Vormvaste schoenen of veiligheidsschoenen/-laarzen (dus geen sportschoenen)

Programma

Tijdens de Vakopleiding Vloeronderhoud Specialist wordt onder meer aandacht besteed aan:

 • Vloerherkenning van diverse linoleum vloeren, kunststofvloeren en kunstharsgebonden
    vloeren
 • Houten/parketvloeren behandelen met oliën of was soorten
 • Onderhoud van natuursteen
 • Het strippen van verschillende vloeren
 • Topcoaten en topstrippen
 • Omni-spraymethode
 • Twistersysteem
 • Polijsten, zoeten en slijpen van natuurstenen vloeren
 • Kristalliseren
 • Problemen oplossen en adviseren i.v.m. vloeronderhoudsysteem.

Ook leren deelnemers periodiek onderhoud te verrichten, zoals het aanbrengen van een beschermlaag en het op glans brengen van een vloer.

AMSTERDAM start definitief 19-09-2024 do 09:00 - 16:00
OSS start definitief 27-09-2024 vr 09:00 - 16:00
CAPELLE AAN DEN IJSSEL start definitief 07-10-2024 ma 09:00 - 16:00
Voldoende ruimte
Bijna vol
Deze groep is vol

Een opleiding volgen bij SVS Opleidingen? Kies voor één van de drie varianten:

 • In een open groep
In een open groep kunt u al vanaf één persoon aanmelden.
 
Bij opleidingen die we in open groepen aanbieden staat de planning vermeld op de website. Geen planning zichtbaar?
Neem dan gerust contact met ons op en informeer naar de nieuwe planningen.
 
 • In een bedrijfsgroep
Liever een bedrijfsgroep (in-company) voor alleen uw medewerkers? Vraag dan een offerte aan. Neem contact met ons op door te bellen met 010 293 1000 of stuur een e-mail naar info@svs-opleidingen.nl
Wij helpen u graag verder. 
 
 • Of in een maatwerkoplossing
Heeft u bijzondere wensen of eisen, zoals een eigen lesboek of een aanvulling op het programma? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs voor een maatwerkoplossing via 010 293 1000.