Basisopleiding Vloeronderhoud

Code VL004
Duur 5 lesdagen van 7 uur
Prijs € 775,00
Vergoedingen
€ 640,00 RAS-bijdrage in de opleidingskosten (2019)
Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw.
De bovengenoemde prijs is exclusief toeslag RAS-examen € 70,00 p.p.
Planningen
DRACHTEN 06-06-2019 do 09:00 - 17:00
AMSTERDAM 07-06-2019 vr 09:00 - 17:00
UTRECHT 18-06-2019 di 09:00 - 17:00
APELDOORN 05-09-2019 do 09:00 - 17:00
CAPELLE AAN DEN IJSSEL 10-09-2019 di 09:00 - 17:00

Inleiding

Het schoonmaakonderhoud van vloeren geldt als een specialisme in de branche. Niet alleen zijn er vele soorten vloeren die elk een eigen behandeling vereisen, ook vraagt het gebruik van machines en middelen een juist, veilig en efficiënt gebruik. De consequenties van verwaarloosd onderhoud zijn bovendien ingrijpend.

Met de Basisopleiding Vloeronderhoud wordt de deelnemers geleerd hoe tapijt, harde en zachte vloeren kunnen worden gereinigd en onderhouden. Zij leren de in te zetten machines en middelen juist af te stemmen op de betreffende materialen. Door theoretische en praktische scholing wordt de deelnemer een beginnend specialist en is deze na afronding zelfstandig in staat een vloer te reinigen en te behandelen.

Opzet

De Basisopleiding Vloeronderhoud duurt vijf dagen van zeven uur en wordt meestal gegeven op werkdagen. De nadruk ligt op het aanleren van de praktische vaardigheden. Het is belangrijk alle lesbijeenkomsten aanwezig te zijn. Daarnaast is het noodzakelijk dat de werkgever tussen de lessen door de cursisten in staat stelt te oefenen met de machines. De lesmaterialen voor deze opleiding worden uitgereikt op de eerste lesdag.

Opleidingsplaats

De Basisopleiding Vloeronderhoud wordt op diverse plaatsen in Nederland georganiseerd. De opleiding gaat van start op het moment dat er voldoende aanmeldingen zijn. Uiteraard wordt met de planning rekening gehouden met feestdagen en vakantieperioden.

Vooropleiding

De toelatingseisen voor de Basisopleiding Vloeronderhoud worden zo laag mogelijk gehouden: een opleiding op het niveau einde basisschool wordt vereist. Dat betekent dat de cursist Nederlands moet kunnen spreken, lezen en schrijven.

Examen

De opleiding wordt afgesloten met een examen dat uit verschillende onderdelen bestaat en zeer praktisch van aard is. Dit examen is bedoeld om de kennis en vaardigheden van de kandidaat te beoordelen aan de hand van de door de RAS vastgestelde eindtermen. 

Met RAS vergoeding

Medewerkers van schoonmaakbedrijven met recht op een RAS vergoeding (klik hier voor de RAS vergoedingen) worden door SVS automatisch aangemeld bij het RAS Examenbureau. Het RAS Examenbureau is verantwoordelijk voor het afnemen van het examen. Na het behalen van het examen ontvangt men het diploma voor de Basisopleiding Vloeronderhoud.

Voor deze kandidaten is het eerste examen voor rekening van het RAS Examenbureau en een eventueel herexamen voor rekening van de werkgever (klik hier voor de RAS-examenprijzen).

SVS draagt zorg voor een geschikte examenlocatie, bij voorkeur dezelfde als de leslocatie. Tevens draagt SVS zorg voor alle examenmaterialen, gereedschappen en machines op de examendag. De kosten hiervan worden niet door de RAS vergoed.

Zonder RAS vergoeding

Medewerkers waarvan de werkgever géén recht op een RAS vergoeding heeft, worden door SVS geëxamineerd aan de hand van de door de RAS vastgestelde eindtermen en ontvangen het SVS diploma Basisopleiding Vloeronderhoud. De kosten van deelname aan het SVS examen komen voor rekening van de werkgever (klik hier voor de SVS examenprijzen).

Genoemde examenprijzen zijn inclusief de kosten van examenlocatie en inzet materialen, middelen en gereedschappen op de examendag.

Vervolg

Verder leren? De Vakopleiding Vloeronderhoud Specialist en Dagelijks Controlesysteem (DKS) sluiten prima aan op de Basisopleiding Vloeronderhoud.

Maatwerk

Meer dan 8 cursisten? Vraag dan een offerte aan voor een bedrijfsgroep.
Heeft u bijzondere wensen en eisen? Zoals een eigen lesboek of een aanvulling op het programma? Neem dan contact op met de opleidingsadviseurs voor een maatwerkoplossing via 010-2931000.

Aanmeldingen

U kunt zich digitaal aanmelden via onze website onder Mijn SVS (rechtsbovenin op de homepage). Ook kunt u hier het aanmeldingsformulier downloaden en volledig ingevuld sturen of scannen en e-mailen naar SVS. De aanmeldingen worden behandeld in volgorde van binnenkomst.

Annuleringen

Meer informatie over het annuleren van opleidingen vindt u in onze Algemene leverings- en betalingsvoorwaarden. De voorwaarden kunt u hier downloaden.

Overige

Voor elke specialistische opleiding zijn persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's) verplicht. Cursisten moeten daarom hun PBM's en aanvullende materialen meenemen naar iedere les en het examen. Zonder deze middelen mag een cursist niet deelnemen aan de opleiding.

Voor deze opleiding zijn de volgende PBM's nodig:

- Vormvaste schoenen of veiligheidsschoenen/-laarzen (dus geen sportschoenen)

Programma

Op het programma van de Basisopleiding Vloeronderhoud staat:

- Doel van vloerverzorging
- Methoden van vloerverzorging
- Kennis van vloeren (o.a. linoleum, pvc, rubber, steen(-soorten), hout, laminaat, tapijt)
- Kennis van reinigings- en onderhoudsmiddelen
- Kennis van machines (o.a. eenschijfsmachine, schrob-/zuigmachine, waterzuiger)
- Kennis van pads
- Cao en communicatie
- Stofwissen met microvezel
- Stofwissen traditioneel
- Moppen met microvezel
- Enkelvoudig moppen
- Tweevoudig moppen
- Plaatselijk en volledig sprayen en opwrijven
- Schrobben en waterzuigen
- Sproei-extractiemethode
- Bonnetmethode

DRACHTEN 06-06-2019 do 09:00 - 17:00
AMSTERDAM start definitief 07-06-2019 vr 09:00 - 17:00
UTRECHT start definitief 18-06-2019 di 09:00 - 17:00
APELDOORN 05-09-2019 do 09:00 - 17:00
CAPELLE AAN DEN IJSSEL 10-09-2019 di 09:00 - 17:00
Voldoende ruimte
Bijna vol
Deze groep is vol

Een opleiding volgen bij SVS? Kies voor één van de drie varianten:

  • in een open groep

Bij opleidingen die we in open groepen aanbieden staat de planning vermeld op de website. Geen planning zichtbaar? Informeer dan wanneer nieuwe open groepen verwacht worden.

  • in een bedrijfsgroep

Denkt u genoeg cursisten te hebben voor een bedrijfsgroep (in-company)? Vraag dan een offerte aan. Neem contact met ons op door te bellen met 010-2931000 of stuur een e-mail naar bedrijfsgroepen@svs-opleidingen.nl Wij helpen u graag verder. 

  • of in een maatwerkoplossing

Heeft u bijzondere wensen of eisen, zoals een eigen lesboek of een aanvulling op het programma? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs voor een maatwerkoplossing via 010-2931000.