Dokter Schoonmaakorganisatie laat meer dan 240 medewerkers opleiden door SVS Opleidingen

04-09-2023
Dokter schoonmaakorganisatie en SVS Opleidingen gaan een mooie samenwerking aan.
In de periode van 2023 – 2026 gaat SVS meer dan 240 medewerkers opleiden voor de Basisopleiding Schoonmaken, met desgewenst een uitbereiding met de Module Particulieren.
 
Al sinds 1966 is Dokter Schoonmaakorganisatie actief in het Noorden van ons land. Gestart door opa, overgenomen door vader en nu zitten ook de dochters en zoon (derde generatie) in het bedrijf. Naar mate de jaren zijn verstreken is Dokter Schoonmaakorganisatie enorm gegroeid. Totaal hebben ze meer dan 1.000 medewerkers (groot gedeelte parttime) in dienst.
 
Wij wilden graag meer te weten komen over dit mooie bedrijf, wat opleiden voor hen betekent en de samenwerking met SVS. Daarom zijn wij naar het Noorden afgereisd om Marije Dokter, mede-eigenaar van Dokter Schoonmaakorganisatie, hiernaar te vragen.
 
Ondertekening van het samenwerkingscontract tussen Dokter Schoonmaakorganisatie en SVS Opleidingen
 
Foto: ondertekening van het samenwerkingscontract tussen Dokter Schoonmaakorganisatie en SVS Opleidingen.
V.l.n.r.: Charles Scholte, directeur SVS Opleidingen en Marije Dokter, mede-eigenaar Dokter Schoonmaakorganisatie.
 
 
De start van het familiebedrijf: “Oma wilde een nieuwe jurk”
Dat Dokter Schoonmaakorganisatie een familiebedrijf is weten we, maar hoe is de opa van Marije op het idee gekomen om een schoonmaakbedrijf op te zetten? Op deze vraag antwoorde Marije: “Eigenlijk heel simpel. Oma wilde een nieuwe jurk, maar hier was geen geld voor. Opa heeft toen gedacht ‘dan gaan we toch ramen wassen’. Die jurk komt er! Uiteindelijk is het balletje gaan rollen, met als gevolg dat we nu meer dan 1.000 medewerkers in dienst hebben.”
Wij vragen ons af of de opa van Marije ooit had gedacht dat het bedrijf zo groot zou worden.
 
Als we naar de branches vragen waarin Dokter Schoonmaakorganisatie opereert geeft Marije aan dat deze heel divers zijn. Marije: “Kantoren, particulieren, tandartsen, verzorgingstehuizen, scholen, een autogarage, vakantieparken, trappenhuizen, noem maar op.”
 
Hoofdaanbieder Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning)
In de gemeente Emmen is Dokter Schoonmaakorganisatie al wat jaren hoofdaanbieder van de Wmo. Deze wet zorgt ervoor dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Dit kan bijvoorbeeld doordat mensen ontlast worden met huishoudelijke hulp. Marije geeft aan: “We hebben hierdoor een ander tak van sport erbij gekregen.” Dit is ook een grote factor die heeft bijgedragen aan de enorme groei van Dokter Schoonmaakorganisatie.
 
Voorkomen is beter dan genezen
Een belangrijk onderwerp binnen de organisatie is het binden van het personeel. Over het algemeen hebben zij weinig last van verloop van personeel, maar hier geldt: voorkomen is beter dan genezen.
Het binden van personeel proberen zij onder andere te doen door op korte termijn een vaste aanstelling aan te bieden. Marije voegt toe: “Wij vinden het belangrijk dat medewerkers bij ons een vrij vlotte aanstelling krijgen. Dit geeft ze meer zekerheid.”
 
Opleiden zorgt voor binding
“Ook het opleiden van personeel draagt bij aan het stukje binden”, geeft Marije aan. Nadat haar medewerkers hadden deelgenomen aan een van de SVS-opleidingen, zag zij bijvoorbeeld dat er meer medewerkers naar de jaarlijkse kerstbijeenkomst kwamen. Daarnaast vertelde Marije ons dat sommige medewerkers elkaar kennen van het dorp, maar niet wisten dat ze samen bij hetzelfde bedrijf werken. Totdat ze aan de opleiding deelnamen. Hierdoor zijn de collega’s elkaar beter leren kennen. Marije voegt nog toe: “Wij kregen ook een leuke reactie van een objectleiding die de Combi-opleiding Algemeen Schoonmaakonderhoud in een bedrijfsgroep heeft afgerond. Zij gaf bij ons aan dat ze haar collega’s op een andere manier heeft leren kennen. Wat zeer waardevol voor haar werk en voor de binding met de collega’s is.”
 
“Ook het opleiden van personeel draagt bij aan het stukje binden”
 
Voor elkaar, met elkaar
Dokter Schoonmaakorganisatie vindt het ook belangrijk dat haar medewerkers het bedrijf ook écht ervaren als een familiebedrijf. Ze zijn niet alleen een werkgever die de medewerkers van werk voorzien, maar helpen bijvoorbeeld ook wanneer een medewerker in de schuldsanering zit en zijn zij mantelzorgvriendelijk. Iets wat past als je onderdeel van een familie uitmaakt.
Ook zijn zij een platte organisatie en is iedereen even belangrijk. Marije: “We kunnen niet zonder elkaar. Zuinig zijn op je medewerkers vinden wij erg belangrijk.”
Daarnaast houdt Dokter Schoonmaakorganisatie zich bezig met Sociaal Return; mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben aan een baan helpen. Dit doen zij bijvoorbeeld in samenwerking met een school voor praktijkonderwijs (PRO) in Emmen. Een aantal leerlingen van PRO Emmen zijn nu in dienst bij Dokter Schoonmaakorganisatie. Op deze manier dragen zij bij aan het maatschappelijk verantwoord ondernemen.
 
 Bedrijfsauto Dokter Schoonmaakorganisatie
 
Aanleiding nieuwe samenwerking met SVS Opleidingen
Ook bij Dokter Schoonmaakorganisatie gooide de corona-pandemie roet in het eten. Ondanks dat zij met vele werkzaamheden (cruciaal beroep) gewoon door mochten gaan, stond het opleiden van het personeel stil. Nadat de maatschappij weer langzaam ‘back to normal’ was, ontstond de behoefte om weer structuur aan te brengen in het opleiden.
Daarnaast merkte ze dat een Basisopleiding Schoonmaken, die gebaseerd is op een kantoorachtige omgeving, niet altijd voldoende bleek voor medewerkers die voor het Wmo-traject werken. “Wij merken dat Wmo-ers het liefst alleen Wmo doen. Laat dit nu net een grote groep zijn die wij een opleiding aanbieden. Door de mogelijkheid te hebben om de Basisopleiding Schoonmaken uit te bereiden met de Module Particulieren, is dit perfect voor deze Wmo-ers”, aldus Marije. Ook geeft zij aan dat ze het belangrijk vinden dat medewerkers zuinig zijn op hun lijf, daarom is het fijn dat ze tijdens de opleiding tips en tricks meekrijgen.
 
“Wij vinden het vooral belangrijk dat medewerkers bewust zijn van het gebruik van hun lijf tijdens het werk”
 
Dicht tegen de praktijk
Marije geeft aan dat zij tijdens het gesprek met SVS Opleidingen heeft aangegeven het belangrijk te vinden dat hun eigen werkprogramma in de opleiding wordt gebruikt. “Zo sluit het voor onze medewerkers naadloos aan op de praktijk en past het bij ons”, verklaart Marije.
Wat ook goed bij de praktijk aansluit is de leslocatie. Dokter Schoonmaakorganisatie beschikt zelf over een gastenverblijf die intensief wordt gebruik tijdens de opleidingen. Marije: “Zo kunnen de medewerkers oefenen in een realistische werkomgeving.”
 
Over de praktijk gesproken: “Praktijk is sowieso iets wat goed werkt voor de deelnemers. Een ellenlange PowerPoint moet je ze niet voorschotelen, dit blijft niet hangen.” Marije vervolgt: “Sommige medewerkers zijn in het begin nog wat sceptisch over de opleiding omdat zij al wat ouder zijn en al jaren op een bepaalde manier werken. Nadat ze hebben deelgenomen aan de les komt pas de realisatie over wat voor een voordelen de opleiding oplevert en zien zij het nut in. Wij vinden het vooral belangrijk dat medewerkers bewust zijn van het gebruik van hun lijf tijdens het werk en dat ze weten hoe ze het best kunnen bewegen, maar ook hoe zij hun materialen en hulpmiddelen het beste kunnen inzetten”, eindigt Marije.
 
Op nog vele jaren!
Wordt er gedacht aan opleidingen? Dan wordt er gedacht aan SVS Opleidingen geeft Marije aan, ze weet niet beter dan een goede duurzame samenwerking tussen beide partijen. Ze zegt hierover: “SVS is in de loop der jaren een logisch begrip geworden binnen het bedrijf.”
Als SVS zijn wij enorm blij met deze vertrouwde en waardevolle (lange) samenwerking!
 
“SVS is in de loop der jaren een logisch begrip geworden binnen het bedrijf”
 
Hoe maken we het schoonmaakvak aantrekkelijk?
Als afsluiter vroegen wij Marije welke boodschap zij de schoonmaakbranche wil meegeven. Zij antwoordde: “Wat ik altijd heel jammer vind is dat mensen schoonmaken vaak nog een onaantrekkelijk beroep vinden, hier wordt nog weleens denigrerend over gedaan. Ik vraag mij dan af hoe we met zijn allen dit vak aantrekkelijker kunnen maken. Het is namelijk een ontzettend belangrijk vak voor de hele wereld. We kunnen niet zonder schoonmakers.”
 
Een mooie om mee af te sluiten wat ons betreft: hoe maakt u het schoonmaakvak aantrekkelijk?
 
 
 
 
Meer weten over de mogelijkheden voor de Basisopleiding Schoonmaken + Module Particulieren voor uw bedrijf? Neem contact op met SVS Opleidingen: 010 293 1000, of stuur een e-mail: info@svs-opleidingen.nl.