Wij hadden een beroemdheid op bezoek!

15-05-2023
Vorige week hadden wij een beroemdheid op ons hoofdkantoor in Capelle aan den IJssel. Antonio Almeida van schoonmaakbedrijf Beercoo, oftewel:
Schoonmaker van het Jaar.
 

Deze titel won hij tijdens de Golden Service Awards 2022. Naast alle waardering voor zijn werk, ontving hij ook een cheque ter waarde van een SVS-opleiding naar keuze. Vorige week was het tijd om de cheque te verzilveren voor de Basisopleiding Direct Leidinggevenden (niveau 1). Wij stelden hem een aantal vragen.

 Winnaar Golden Service Awards 2022

Al een beetje bijgekomen van alle publiciteit?
Ja, hoor. In het begin was het af en toe nog wel wennen. Gelukkig ben ik vrij kalm van mijzelf, dat kwam wel goed uit.
 
Herkennen mensen je ook?
Jazeker. Vooral waar ik werk, dan zeggen ze “hey, dat is de Schoonmaker van het Jaar”. Dan hebben ze het bijvoorbeeld in de krant – De Havenloods – gelezen. Dat is wel leuk.
 
Bij het winnen van de verkiezing hoorde ook een prijs. Je mocht een opleiding naar keuze kiezen. Waarom heb je gekozen voor de Basisopleiding Direct Leidinggevenden (niveau 1)?
In het verleden heb ik al de Basisopleiding Schoonmaken + Module Traditioneel en de Vakopleiding Trappenhuisreiniging bij SVS gedaan. Ik twijfelde eerst tussen de Vakopleiding Vloeronderhoud Specialist en de Basisopleiding Direct Leidinggevenden. Uiteindelijk heb ik voor het laatste gekozen omdat het beter bij mij past. Ik werk namelijk als meewerkend voorman en ik moet mensen aansturen, zaken regelen met de huismeester en de klant. Communiceren met verschillende mensen maakt onderdeel uit van mijn werkzaamheden. Met de opleiding hoop ik te kunnen groeien.
 
Wat hoop je allemaal tijdens de opleiding te leren?
Vooral hoe ik het beste kan communiceren. Hoe ik om moet gaan met de klant en mijn collega’s. Ik denk dat dat één van de belangrijkste is. Hoe beter je omgaat met de klant en je collega’s, hoe makkelijker het werk is. En je bouwt een goede relatie op, je hebt dan een klik.
 
Wat vind je zo leuk aan je vak?
Als mensen jou respecteren. Dat is één van de beste dingen. Ik doe mijn werk met plezier. Je wordt gewaardeerd voor wat je doet. Net zoals ik nu Schoonmaker van het Jaar ben, dat is een waardering. Daardoor doe ik mijn werk echt met plezier.
 
Hoelang zit je al in het schoonmaakvak?
Ik werk al 14,5 jaar bij Beercoo waar ik mij richt op de schoonmaak in portieken. In totaal zit ik ongeveer 17 jaar in het schoonmaakvak.
 
Wij zeggen: op naar de 25 jaar!
 
 
 
Is uw schoonmaker ook zo’n topper? Op 5 mei zijn de inschrijvingen van De Schoonmaker van het Jaar-verkiezing 2023 gestart. Tot 15 juni kunt u aanmelden. Doe dat HIER.